SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Una firma asiàtica per Qatar

El Barça, a prop de tancar un acord fins al 2021 per al patrocinador de la samarreta blaugrana || L’assemblea de final d’any hi donarà llum verda i l’empresa qatariana seguirà vinculada al club

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça ha intensificat les negociacions amb una empresa asiàtica que es convertirà en el patrocinador principal de la samarreta blaugrana fins al 2021, en substitució de les firmes Qatar Foundation primer i després Qatar Airways, que han aportat prop de 200 milions en els últims sis anys i mig. L’acord s’anunciarà ben aviat i es convocarà una assemblea a finals d’any perquè els socis compromissaris donin llum verda a l’operació, encara que l’empresa qatariana continuarà ocupant un lloc predominant a la resta de l’entitat. El FC Barcelona, amb un acord proper als 60 milions d’euros, pretén convertir-se d’aquesta forma en el club més ben pagat del món, per sobre dels 54 que rep el Manchester United i els 44 del Chelsea.

Durant l’última assemblea del club blaugrana es va aprovar –amb un 60 per cent a favor i un 30 en contra– el contracte amb Qatar per a aquesta temporada. Tanmateix, el president Josep Maria Bartomeu va manifestar que prendria nota del percentatge de socis que havien votat en contra de l’acord i de les intervencions d’alguns durant l’acte, al mostrar la seua disconformitat amb la pròrroga amb l’aerolínia qatariana. “Cap patrocinador, ni el papa, han posat en qüestió la relació amb Qatar. Una altra cosa són els vostres sentiments”, va defensar llavors Manel Arroyo, vicepresident de l’àrea comercial del club. Fonts properes a la negociació van puntualitzar que Qatar Airways no s’atansaria als 60 milions d’euros, quantitat pactada fins al 2015, mentre que la pròrroga per una temporada de l’acord amb el FC Barcelona es va tancar en 33,5.

tracking