EL MILLOREL PITJOR

L’Alpicat remunta

Els locals s’emporten el derbi davant de l’EFAC Almacelles en un emocionant partit, malgrat encaixar un gol d’Héctor al minut 17 || Xavi Gomà i Vendrell van ser els autors dels gols que van permetre als locals guanyar i sortir de la zona de descens

Vendrell, que va marcar, celebra amb els seus companys el que seria el gol de la victòria.

El tècnic de l’Alpicat, Jordi López Mena, estava molt satisfet ahir a l’acabar el partit: “És la dinàmica que volem en el grup, que lluitem tots els partits fins al final. A més, hem pogut remuntar un resultat advers, que era la primera vegada que ens passava des que hi sóc com a entrenador.”

El tècnic va destacar a més l’actitud dels seus jugadors com una de les causants de la remuntada: “L’equip estava supermotivat i amb moltes ganes de guanyar. Ho hem demostrat durant els 90 minuts que hem fet.”

Mena va explicar també el plantejament del seu equip a la segona meitat, una mica més defensiu que a la primera: “Sabíem que ells estaven jugant amb tres defenses i que ens feien mal al mig perquè ho tenien més poblat, així que hem intentat aguantar en aquest centre del camp i sortir al contraatac. Crec que ho hem aconseguit. Hem pogut fer el tercer, però al final ens ha tocat aguantar i mantenir el resultat.”

Per al pròxim partit, contra el Lleida B, l’entrenador de l’Alpicat va dir que hi aniran “amb tota la il·lusió”.

L’Alpicat es va emportar ahir (2-1) un apassionant derbi lleidatà davant de l’EFAC Almacelles, en un partit en el qual els locals van haver de remuntar la diana inicial d’Héctor. Els gols de Xavi Gomà i Vendrell van permetre a l’Alpicat aconseguir la victòria i sumar tres punts que li permeten sortir de la zona de descens.

La primera acció de perill del partit va ser per a l’EFAC en el minut 2. Roger Canadell va assistir Enric, però aquest, dins de l’àrea, va rematar massa creuat. Poc va tardar a animar-se el derbi. En el minut 7, l’afició local va demanar penal per una caiguda de Romero dins de l’àrea, però l’àrbitre no va assenyalar res. L’EFAC tenia el domini de la pilota, però l’Alpicat aconseguia crear ocasions en ràpids contraatacs. El primer exemple va ser en el minut 9, quan Vendrell va robar la pilota a un defensor, però no va poder amb Jordi Chiné, que va rebutjar a córner. En el minut 16, una altra contra va acabar amb gol de Romero, però la jugada va ser anul·lada per fora de joc. El primer gol legal va arribar en el minut 17 i va ser per als d’Almacelles. Lluís va aconseguir arribar a la línia de fons després de dos rebots i va centrar a l’àrea perquè Héctor rematés al fons de les xarxes (0-1). El matx era trepidant i l’Alpicat hauria pogut empatar només un minut més tard, però Jordi Chiné, molt encertat durant tot el partit, va evitar el gol de Romero.

Al 20’ l’Alpicat va veure com el col·legiat li anul·lava de nou un gol, aquesta vegada obra de Vendrell. El partit seguia amb avantatge visitant, però el gol roig es veia venir. Finalment, en el minut 33, en una pilota llarga, aparentment senzilla per als visitants, va caure als peus de Gomà, que no va perdonar (1-1). Després de l’empat, el tercer gol anul·lat, aquesta vegada a l’EFAC, també per fora de joc. El derbi no defraudava els més de 500 espectadors que es van donar cita ahir al Parc del Graó, que van veure com Gomà, abans del descans, assistia Vendrell perquè marqués a plaer (2-1). A la segona part, el partit va canviar, ja que l’Alpicat va endarrerir posicions davant d’un EFAC que es va atrevir amb tres defenses. Els locals haurien pogut sentenciar als tres minuts de la represa, però Romero i Gomà no van estar encertats. Fins al final, l’EFAC no va gaudir de gaires ocasions, però sí d’una de molt clara en un un contra un que Crisos va resoldre a la perfecció. Després de cinc minuts d’afegit, els tres punts es van quedar a casa (2-1).

L’entrenador de l’EFAC Almacelles, David Giménez, es va mostrar resignat ahir per la derrota del seu equip. “Veníem aquí sense por, sent ofensius i amb tres defenses. Crec que el joc ha sigut bo i hem controlat la pilota, que és el que volíem, però a l’arriscar tant en contraatacs amb Gomà i Vendrell ens han fet mal. Dos badades han sigut dos gols i això ens ha matat”, va dir.

“Al final, si vas amb tanta gent a dalt, no pots cometre errors en defensa perquè et maten i no serveix de res la teua proposta. Si comets errors en defensa, estàs mort, i més al camp de l’Alpicat,” va reconèixer el tècnic lleidatà.

Giménez va lamentar que el seu equip fos menys eficaç que el seu rival de cara a porteria. “Hem disposat de l’ocasió més clara del partit, Enric s’ha quedat sol davant del porter, però la pilota no ha volgut entrar. Si alguna de les teues ocasions clara no entra i les seues sí, aquí hi ha la diferència en el marcador”, va destacar.

De cara a la setmana que ve d’entrenament, el tècnic va explicar que “no ens hem enfonsat, estem bé a la classificació”.