SEGRE

MOTOCICLISME

Una mala sortida relega a Màrquez al segon esglaó del podi a València

Lorenzo domina de principi a final, Zarco i Binder ratifiquen els seus títols

Una mala sortida relega a Màrquez al segon esglaó del podi a València

Una mala sortida relega a Màrquez al segon esglaó del podi a València

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) va dominar de principi a final la categoria de MotoGP en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana que es va disputar aquest diumenge en el circuit Ricardo Tormo de Cheste, on el francès Johann Zarco (Kalex) i el sud-africà Brad Binder (KTM) van ratificar amb autoritat els seus títols mundials en les seues respectives categories.

Lorenzo es va acomiadar de la marca amb la qual va debutar en MotoGP com ho fan els grans campions, amb una victòria forjada des de la primera fins l’última volta en el circuit Ricardo Tormo, ajudat en certa mesura per la mala sortida de Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) i el molt temps que va tardar a superar els seus rivals de torn, que li van impedir de lluitar per la victòria.

El pilot de Yamaha no va fallar a la sortida i en arribar a final de recta va encapçalar un pilot en el qual rere la seua línia es va situar l’italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16), l’espanyol Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR), Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), i poc després el també italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16).

Màrquez, una mica endarrerit en apagar-se el semàfor en no aconseguir evitar que s’aixequés la roda de davant de la seua moto, va haver d’atacar alguns rivals per completar el primer gir a la cinquena plaça, enganxat després del rebuf de Rossi i per davant del seu propi company a l’equip Repsol Honda, Dani Pedrosa, qui va fer una bona sortida i va passar de la vuitena a la sisena plaça.

El pilot de Yamaha, amb volta ràpida i nou rècord de carrera ja en el segon gir (1:31.179), va aprofitar que tot se li va posar de cara per marcar diferències; també en el tercer gir amb nou rècord de volta ràpida, i després d’ell es va formar un quartet amb Iannone, Viñales, Rossi i Màrquez.

Rossi no va poder amb Iannone i encara que va rodar un temps per davant d’ell, mai no es va arribar a desenganxar, per la qual cosa va ser Marc Màrquez el que va passar a l’acció per superar a ambdós amb arriscades accions i consolidar la segona posició alhora que retallava diferències amb Jorge Lorenzo, si bé ja era massa tard com per intentar assolir-lo sense cometre un error.

El britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V), novè en el setzè gir, se’n va anar pels terres en el següent, el que va permetre guanyar una posició tant a Álvaro Bautista (Aprilia RS-GP) com a Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP14.2), que lluitaven llavors per l’onzè lloc l’italià Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP15).

Baptista va acabar dècim, per davant d’Héctor Barberá, mentre que Maverick Viñales va ser cinquè, amb Pol Espargaró, sisè, per davant del seu germà Aleix (Suzuki GSX-RR) i amb "Tito" Rabat (Honda RC 213 V), dissetè.

El francès Johann Zarco (Kalex) va concloure la temporada com els grans campions, amb la seua setena victòria de la temporada en Moto2, les mateixes que el sud-africà Brad Binder (KTM) en Moto3.

Alex Rins (Kalex), que va acabar la cursa en cinquena posició, en ser superat en l’última corba pel britànic Sam Lowes (Kalex), va poder certificar la tercera plaça final per escassament un punt sobre l’italià Franco Morbidelli (Kalex), que va acabar tercer, per darrere del suís Thomas Luthi (Kalex).

Binder va ratificar la seua superioritat durant la temporada, en la que va aconseguir un marge d’avantatge sobre el seu immediat perseguidor en el campionat, l’italià Enea Bastianini (Honda), de 142 punts, tot just cinc punts menys que els que va sumar Valentino Rossi el 2005 en MotoGP respecte al seu compatriota Marco Melandri.

tracking