SEGRE

Futbol

El nou patrocinador del Barça: Rakuten, una empresa de comerç electrònic japonesa

En substitució de Qatar Airways i fins el 2021

El nou patrocinador del Barça: Rakuten, una empresa de comerç electrònic japonesa

El nou patrocinador del Barça: Rakuten, una empresa de comerç electrònic japonesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa japonesa Rakuten, una de les companyies de serveis d’internet més importants del món, serà el nou patrocinador del Barcelona en substitució de Qatar Airways a partir del pròxim estiu i fins el 2021, segons ha anunciat el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu.

L’acord es xifra en 220 milions d’euros per quatre temporades. Per curs, Rakuten pagarà 55 milions d’euros amb la possibilitat que la quantitat s’augmenti per bonificació (1,5 milions per la consecució de la Lliga i 5 per la Champions), segons ha confirmat el vicepresident de mitjans del Barça, Manel Arroyo.

Rakuten es dedica al comerç electrònic. Els seus interessos s’estenen des dels llibres electrònics fins negocis basats en viatges, banca, valors financers, operacions amb targetes de crèdit, segurs, diners electrònics, portals i mitjans de comunicació, màrqueting online, logística i esports professionals.

L’acord ha estat anunciat a Barcelona pel president del club blaugrana, Josep Maria Bartomeu, en presència del president de la companyia japonesa, Hiroshi Mikitani.

Rakuten és una de les deu companyies d’internet més grans del món, cotitza a la borsa tecnològica nipona, la seua capitalització de mercat és propera als 5.000 milions de dòlars i té més de 3.700 treballadors.

L’acord amb Rakuten ha estat aprovat per la junta directiva del club, reunida en sessió extraordinària, i necessita que el mateix sigui ratificat pròximament per una Assemblea Extraordinària de Compromissaris.

Bartomeu ha assegurat durant la presentació que el Barcelona no ha tingut pressa per assolir un acord i ha revelat que el jugador Gerard Piqué, amic de Mikitani, va posar en contacte les dos parts.

"Hem treballat amb molta discreció. Tot va començar a l’estiu de 2015 amb un sopar a la casa de Mikitani a San Francisco. Mikitani és molt amic de Gerard Piqué i de Shakira", ha indicat Bartomeu.

El president blaugrana ha comentat que aquest acord "cobreix totes les expectatives" que el Barça tenia. "Vull agrair a Qatar Foundation i Qatar Airwyas, que han estat patrocinadors lleials, i que ens han acompanyat en els bons i els mals moments del club", ha dit.

"Aquest camí el continuem ara amb Rakuten. Amb aquest acord ens expansionem encara més al món. Es tracta d’una companyia jove, moderna i que es desenvolupa en l’àmbit digital. Per a nosaltres tot això era ideal", ha comentat el dirigent.

Bartomeu ha admès que el Barça ha mantingut converses amb altres empreses i que no estan tancats a res, ja que queden pendents importants acords de patrocini com la possibilitat del 'naming rights' del nou Camp Nou.

Rakuten és una empresa que es dedica a la innovació i al comerç electrònic, però que també està lligada a l’esport. Al seu país, l’empresa és propietària del Vissel Kobe de la Liga japonesa de futbol i del Tohoku Rakuten Golden Eagles de la Lliga de Beisbol, segons ha confirmat Hiroshi Mikitani, president de Rakuten.

"El Barça és més que un club, aquesta frase representa la filosofia del Barça i sento una gran empatia amb aquesta idea", ha indicat Mikitani.

"Hem decidit aprofitar aquesta ocasió, no només perquè el Barça és el club més gran del món, sinó perquè creiem que la seua filosofia encaixa amb la nostra", ha dit el president de Rakuten.

Mikitani ha assegurat que Rakuten "farà el possible" per ajudar el Barça. "No volem ser només un patrocinador, sinó fer molt mes per ser un patrocinador en innovació mundial. Espero que puguem convertir aquest acord en una aliança duradora", ha insistit.

Ha dit Mikitani que el Barça és una de les marques més conegudes al Japó. "La idea és convertir una marca japonesa (Rakuten) en una marca local i per a això el Barça és ideal", ha comentat.

Mikitani ha revelat que va entrar en va contactar amb Piqué per mitjà del conseller delegat de wuaki, una empresa de vídeo per streaming amb seu a Barcelona i propietat de Rakuten.

Arroyo ha revelat que el club blaugrana ha negociat amb cinc companyies el patrocini de la samarreta i ha mantingut contactes comercials amb unes altres dotze més. "Tenim totes les relacions obertes", ha dit.

L’acord recull, a més que el logo i la inscripció de Rakuten siguin presents a la samarreta del primer equip blaugrana, presència de la marca a la façana del Camp Nou i a les instal·lacions d’entrenament, així com promocions amb jugadors.

"A més es jugarà en aquest període un partit al Japó i la possibilitat de col·laborar amb el Vissel Kobe", ha insistit el vicepresident Arroyo.

tracking