SEGRE

BÀSQUET BASE

Lleida serà la seu de l’Estatal cadet durant dos anys

Congregarà més de 600 jugadors i suposarà un impacte superior als 40.000 €

Estudiantes va ser el campió de la passada edició, disputada a la Seu d’Urgell i Andorra.

Estudiantes va ser el campió de la passada edició, disputada a la Seu d’Urgell i Andorra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Espanyola de Bàsquet ha concedit a la representació territorial de la Catalana a Lleida l’organització del Campionat d’Espanya cadet masculí durant dos anys, el 2017 i el 2018, un torneig que congregarà més de 600 jugadors, entre ells les millors promeses del moment, i que suposarà un impacte econòmic superior als 40.000 euros.

La competició, una de les més importants que es disputen a Espanya a nivell de base, ja ha recalat els dos últims anys a la província, concretament a la Seu d’Urgell, que va compartir organització amb Andorra. L’any que ve se celebrarà a Lleida capital, entre els dies 21 i 27 de maig, organitzada per la federació territorial, la Paeria i tots els clubs de bàsquet de la ciutat.

“El bàsquet a Lleida viu un moment molt bo, sobretot a nivell de base, i aquest campionat ajudarà molt a promocionar l’esport”, va assenyalar ahir Ferran Aril, president de la Catalana a Lleida i que ha estat clau en la concessió del torneig.

La competició, que durarà set dies i que tindrà un pressupost proper als 25.000 euros, es disputarà en quatre pavellons diferents, entre els quals hi haurà segur el Barris Nord, que podria acollir la fase final, i el de Pardinyes. Hi prendran part un total de 32 equips d’arreu d’Espanya, entre els quals hi haurà Barça, Reial Madrid, Unicaja, Estudiantes, Joventut, Saragossa i Sevilla, que es dividiran en vuit grups de quatre esquadres.

Els dos primers classificats de cada grup després de la fase prèvia accediran a vuitens de final. L’edició de l’any 2018 també es disputarà a la província, però encara no s’ha decidit la seu definitiva.

tracking