Messi rescata Argentina

Amb un golàs de falta directa i dos assistències de gol en el triomf 3-0 sobre la Colòmbia del madridista James || A falta de 6 jornades, l’equip es troba ara en plaça de repesca per al Mundial

Leo Messi aixeca els braços celebrant la victòria davant de Colòmbia.

Lionel Messi, autor d’un gol i de dos assistències, va liderar dimarts (matinada de dimecres a Espanya) la selecció argentina, que va golejar per 3-0 Colòmbia i es va assegurar finalitzar l’any almenys en la cinquena posició de les eliminatòries, que dóna dret a una repesca a la recerca de la classificació per al Mundial de Rússia el 2018. El conjunt colombià, en canvi, és sisè amb 18 punts i de moment està fora dels llocs de classificació.

El capità albiceleste, que és acusat al seu país que no rendeix amb la selecció al mateix nivell que al Barça, va anotar als 9 minuts un golàs de lliure directe a l’enviar la pilota per sobre de la barrera i col·locar-la en l’angle superior esquerre del porter. El 2-0 el va convertir als 22 minuts de cap l’ariet Lucas Pratto, després d’una centrada precisa des de la dreta de Messi, la figura del partit. A sis minuts del final, Messi va pressionar sobre la dreta, li va robar la pilota a Jeison Murillo, va encarar el porter i va tocar al centre perquè Ángel Di María anotés el 3-0.

Anuncia el silenci després de la insinuació que el seu company Lavezzi va ser descartat per un ‘porro’

Amb aquest resultat, i a falta de sis jornades, Argentina té 19 punts i assoleix la cinquena plaça, que dóna dret a jugar una repesca davant d’un rival d’Oceania, mentre que Colòmbia va caure de la tercera a la sisena posició, que abans ocupava l’albiceleste.

Brasil, que va guanyar plàcidament Perú (2-0) és líder amb 27 punts, seguida d’Uruguai (23) –que va perdre davant de Xile 3-1 i Bravo li va parar un penal a Luis Suárez–, Equador (20), Xile (20), Argentina (19), Colòmbia (18), Paraguai (15), Perú (14), Bolívia (7) i Veneçuela (5).