SEGRE

DEPORTES

Saül Craviotto, el millor esportista català del 2016

Distinció de l’UFEC per les medalles a Rio, i en dones per a Belmonte || Premis per a Balaguer i Guissona pels seus centenaris

A la imatge, el jurat ahir, entre els membres del qual hi havia el director executiu de SEGRE, Juan Cal.

A la imatge, el jurat ahir, entre els membres del qual hi havia el director executiu de SEGRE, Juan Cal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El piragüista lleidatà Saül Craviotto i la nadadora badalonina Mireia Belmonte van ser premiats ahir com a millors esportistes catalans del 2016 per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Tots dos esportistes van ser reconeguts per les seues grans actuacions en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, on van aconseguir un total de quatre medalles per a la delegació espanyola (dos d’or i dos de bronze).

A més, Craviotto és ja l’esportista català amb més metalls olímpics de la història, mentre que Belmonte és la primera espanyola a guanyar una competició olímpica de natació.

En un comunicat, l’UFEC –la reunió del jurat del qual, en què hi havia el director executiu de SEGRE Juan Cal, va tenir lloc a l’antiga fàbrica Damm– va anunciar també la resta de premiats: Ignasi Àvila i Elena Congost (millors esportistes paralímpics), Xavi Pascual (millor entrenador), Josep Marín (esperit esportiu), Elisabeth Maragall (premi llegendari), el CN Mataró (millor equip) i la Federació Catalana de Rem (millor gestió federativa). També hi va haver distincions per a dos clubs lleidatans, el CF Balaguer i la UE Guissona, pel centenari.

Els homenatjats rebran el seu guardó a la gala de la vintena Festa de l’Esport Català, que se celebrarà el 20 de desembre al Museu Marítim de Barcelona.

tracking