SEGRE

ATLETISME CURSES POPULARS

Mitja Marató de rècord

La prova, que celebrarà diumenge la 24a edició, superarà els mil participants || Adverteixen els aficionats que coincidirà amb el partit Lleida-Barça B

La Rodi Mitja Marató de Lleida es va presentar ahir a la Paeria.

La Rodi Mitja Marató de Lleida es va presentar ahir a la Paeria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La 24a edició de la Rodi Mitja Marató Lleida, Memorial Juanjo Garra, superarà aquest diumenge el seu rècord de participació amb més de mil atletes, segons van explicar ahir els organitzadors, el club EKKE, durant la presentació de la cursa, que va tenir lloc a la Paeria. Iván Espílez, el director, va destacar que “quan vam prendre el relleu en l’organització de la Mitja Marató teníem dos objectius, un era revitalitzar la carrera i l’altre superar els mil inscrits, cosa que ja hem aconseguit”. A més, la carrera de cinc quilòmetres comptarà amb 600 participants més, mentre que a les curses infantils que tindran lloc demà s’espera uns 300 nens.

Pep Castarlenas, director de l’EKKE, va tenir un emotiu record per a Juanjo Garra, el gran impulsor de la Mitja Marató, prova a què el muntanyenc va donar un gran impuls quan s’organitzava des de l’associació de veïns de Balàfia. Després d’agrair el suport de la Paeria i dels patrocinadors, com Rodi, va dir que “he pensat en el que diria Juanjo si veiés que hem aconseguit superar els 1.000 atletes. Segur que se sentiria molt orgullós”.

Pagaran 800 euros al rècord de la prova masculina i femenina i 100 i 30 si se superen altres marques

Ros, per la seua banda, va destacar la importància que carreres com aquesta tenen per donar a conèixer una ciutat, i va demanar comprensió “als que veuen restringida la seua mobilitat per unes hores”.

Espílez també va advertir de la coincidència horària amb el partit de futbol entre el Lleida i el Barcelona B. “La sortida és a les 10.00 i el partit a les 11.00. El millor és que s’accedeixi a l’estadi per ronda, evitant l’Onze de Setembre”, va explicar, incidint a consultar recorreguts i horaris. Una de les novetats de la cursa és que hi haurà un premi de 800 euros per a l’atleta masculí i femení que bati el rècord, que està en 1:03:56 i 1:18:58, respectivament. També hi haurà un premi de 100 euros al millor atleta local en categoria masculina i femenina, un altre de 100 euros per als tres primers que baixin d’1h10 (masculí) i 1h25 (femení) i finalment 30 euros per als cinc primers que aconsegueixin baixar d’1h15 i 1h33, respectivament.

tracking