SEGRE

Centenars d'aficionats aclamen Marc a l'ajuntament de Cervera

Centenars de seguidors han acompanyat Màrquez a l'ajuntament.

Marc Màrquez promet tornar a Cervera amb més èxitsA.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els actes d’homenatge a Marc Márquez, tricampió del món de MotoGP, s’han iniciat aquest migdia amb una recepció oficial a l’Ajuntament de Cervera, la població natal que ha aclamat el seu il·lustre veí quan ha sortit al balcó de la Paeria, la casa consistorial.

L’alcalde de la ciutat, Ramón Royes, i els membres del consistori han rebut el pilot a la sala de plens de l’ajuntament, que s’ha quedat petita per a l’acte.

L’han acompanyat el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i diverses personalitats de les institucions lleidatanes.

A les primeres files estava la família Márquez per complet, els seus pares (Julià Marquez i Roser Alentà), el seu oncle Ramón, el germà més gran de Julià i president del Club de Fans Márquez'93, i el seu avi Ramón.

Segurament va ser una de les recepcions més emotives per a Marc, ja que a la primera fila, al costat del seu avi Ramón Márquez faltava la persona que sempre li havia ocupat: Soledad Sáez, l’àvia Sole, morta el passat 22 de maig mentre Marc i Álex estaven disputant el Gran Premi d’Itàlia a Mugello.

L’acte va ser molt solemne i Marc va firmar per cinquena vegada al llibre d’honor de l’Ajuntament. Aquesta vegada la seua dedicatòria va ser: "Un any més estic aquí i això és sinònim d’èxit. Em sento molt orgullós de ser cerve. Prometo que l’any que ve ho repetirem. Give Me Five".

L’alcalde va tenir paraules de record per a l’àvia de Marc, i li ha recordat al pilot que és la cinquena vegada que és homenatjat. "És molt fàcil dir-lo però és una cosa extraordinària i omples d’orgull a tota Cervera", ha dit.

"El teu talent s’uneix al d’altres il·lustres veïns que despunten en la vida social, científica i cultural de la nostra petita ciutat de nou mil habitants i tant tu com el teu germà Álex, que també va ser campió del món, sou un exemple per a tothom", ha afegit.

El secretari General de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras ha transmès la felicitació del govern de Catalunya a Marc Márquez: "Ets una cosa excepcional per a un país petit com Catalunya, però demostres que aquí es poden fer coses excepcionals".

"A més de ser un gran esportista ets una gran persona i et dono les gràcies per ajudar-nos a ser un gran país", ha dit Gerard Figueras.

Marc Márquez ha rebut un obsequi i ha assegurat sentir-se "orgullós" per tornar a estar "un any més" rebent aquest homenatge a Cervera.

"S’ha complert l’objectiu, però tot cal valorar-ho perquè l’èxit ha arribat després d’un mal any que m’ha ajudat a créixer com a pilot i com a persona. S’han superat mals moments, això era l’important", ha dit.

Posteriorment ha sortit al balcó consistorial on ha estat aclamat per centenars d’aficionats que des de cap a una hora s’havien congregat davant l’Ajuntament a la Plaça Major.

És la cinquena vegada que Cervera homenatja el seu campió, encara que l’última vegada, el 2014, l’homenatge va ser per partida doble per celebrar també el títol de Moto3 d’Alex Márquez.

Anteriorment Cervera havia festejat els títols de Marc Márquez de 125 cc el 2010, de Moto2 el 2012, de MotoGP el 2013 i també en la màxima categoria el 2014.

Aquesta tarda, a les 17:00 hores, Marc Márquez oferirà una roda de premsa a la seu del seu Club de Fans. Posteriorment, a les 19:00 hores, s’iniciarà un cercaviles per la ciutat.

tracking