ATLETISME

Mitja Marató de rècord a Lleida

La 26a edició de la prova reuneix 2.000 participants durant el cap de setmana || Victòries de Ricard Pastó i Eva Ledesma en la distància de 21 quilòmetres

El gimnàs Ekke va ser l’organitzador de la Mitja Marató Memorial Juanjo Garra, que va comptar amb prop d’un miler de participants.

La 26a edició de la Mitja Marató de Lleida va reunir ahir prop d’un miler d’atletes en la prova reina de 21 quilòmetres, una xifra de rècord i que va suposar el colofó d’un cap de setmana que ha congregat més de 2.000 participants entre totes les carreres disputades. El guanyador de la Mitja Marató Memorial Juanjo Garra en categoria masculina va ser Ricard Pastó (Xafatolls), que va imposar el seu ritme des de l’inici per guanyar amb un temps de 1:07:45. En segona posició va finalitzar Xavier Areny (Ríos Running Team), que va entrar a 3:27 del vencedor, mentre que va completar el podi Sergi Rodríguez (Avinent Manresa), a 6:06. Val a destacar el cinquè lloc de Sancho Ayala (Hinaco Montsó), líder del Circuit de Mitjes de Ponent, i el bon paper de Jordi Torné (Llimasoles), que va completar la Mitja en cadira de rodes amb un crono de 1:15:26. Per la seua part, Borja Comenge, entrenador de l’Actel Força Lleida, va acabar el 35è, amb un temps de 1:21:36. En categoria femenina, triomf incontestable d’Eva Ledesma (Tri 4.40), amb un crono de 1:21:33, sense donar opció a les seues companyes al podi. Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu) va ser segona a 2:30 de Ledesma, mentre que Míriam Carbonell va ser tercera a 6:52. Per primer cop es va establir un premi especial de 800 euros per als atletes que aconseguissin batre el rècord de la prova i que finalment ni Pastó ni Ledesma van aconseguir rebaixar. Quant a la prova de 5 quilòmetres, el guanyador en categoria masculina va ser Miquel García (Lleida UA), amb un crono de 15:51, seguit de Marc Castán, que va entrar a 23 segons. Joan Mercadé (Tri 4.40) va acabar en tercera posició només quatre segons darrere de Castán. En categoria femenina, la vencedora va ser Yolanda Cebrián (Lleida UA), que va finalitzar amb un temps de 18:32. Meritxell Bonet (Tri 4.40) va ser segona a 5 segons de Cebrián, mentre que Laia Ruiz (Agrupació Atlètica Catalana) va completar el podi a 1:14. La propera prova del Circuit de Mitjes serà diumenge amb la quarta edició de la Cursa la Marató d’Artesa de Lleida.