SEGRE

NATACIÓ

Paula Juste, la Mireia Belmonte de Lleida

Paula Juste, del CN Lleida, va batre dissabte el rècord espanyol de la seua categoria, 13 anys, en els 400 lliures i ja en suma 18 entre piscina llarga i curta || També el rècord català en 400 estils

La lleidatana Paula Juste forma part de l’equip espanyol de joves promeses.

La lleidatana Paula Juste forma part de l’equip espanyol de joves promeses.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La lleidatana Paula Juste, jove nadadora del CN Lleida que s’ha convertit en una de les principals promeses de la natació espanyola amb les seues medalles i els seus rècords, va batre dissabte passat una nova plusmarca espanyola (MMN, Millor Marca Nacional). Va ser en aquesta ocasió en piscina curta (25 metres), categoria de 13 anys, en la prova dels 400 metres lliures, durant la disputa del Trofeu Alejandro López, primera etapa del Circuit Català organitzat pel CN Sant Andreu. Juste va fer un temps de 4’21”82, que rebaixa en vuit centèsimes un rècord que tenia des del 2007 la catalana Clàudia Dasca. Amb aquest nou rècord, la nadadora del CN Lleida ja comptabilitza 18 MMN entre les categories de 12 i 13 anys, nou d’aquestes marques en piscina llarga de 50 metres i les mateixes en piscina curta de 25 metres. Entrenada aquesta temporada per Josep Maria Rojano, Paula va batre en aquesta mateixa competició, però en la prova de 400 estils, el rècord de Catalunya de 13 anys amb un temps de 4’52”67, que rebaixa la marca de 4’55”81 de la barcelonina Marta Borrella, que datava de desembre del 2014.

Pel que fa a rècords de Catalunya, la jove promesa lleidatana en comptabilitza 27 en la categoria de 12 anys (catorze en piscina llarga de 50 metres i 13 en piscina de 25) i 14 plusmarques més en l’edat de 13 anys (vuit en piscina llarga i sis en curta). En aquesta prova dels 400 estils es va produir una curiosa circumstància que encara ressalta més el que ha aconseguit la nadadora lleidatana, que va finalitzar cinquena per temps. La quatre vegades medallista olímpica (un or, dos plates i un bronze) Mireia Belmonte i una altra participant als Jocs de Rio, Jessica Vall, també participaven en aquesta prova. Tanmateix, Paula Juste no va córrer en la sèrie de les vuit que partien amb la millor marca, que era l’última, i la lleidatana va quedar com la millor de les altres tres sèries. Al comptabilitzar-se els temps de les nadadores de l’última sèrie es va donar la circumstància que Juste, per la marca que havia obtingut, va quedar classificada en cinquena posició en el campionat, amb la qual cosa superava tres competidores que estaven a la sèrie de les millors i que van fer pitjor temps que la lleidatana.

tracking