EL MILLOREL PITJOR

Missió complerta

El Barça derrota el Celtic amb dos gols de Leo Messi i es classifica per als vuitens de final com a primer de grup després de l’empat del City a Alemanya || L’argentí assoleix els cent gols en competició internacional, el primer a aconseguir-ho amb el mateix club

Els juvenils blaugranes celebren un dels gols ahir a Glasgow.

El FC Barcelona va superar ahir el Celtic (0-2) i ja és equip de vuitens de final a falta d’una jornada per a la conclusió de la fase de grups, i com a primer gràcies a l’empat del Manchester City davant del Borussia Mönchengladbach. Ho va aconseguir amb un doblet de Leo Messi. Primer, amb un gol de jugada col·lectiva després d’una magistral assistència del seu soci Neymar, i al transformar un penal que va forçar l’altre membre de la societat MSN, Luis Suárez, que eleven la xifra golejadora en l’actual Champions a nou en deu partits, amb la qual cosa supera ja el seu millor registre en la fase de grups, que va ser a la campanya 2014-2015, amb vuit.

Aquest doblet li permet arribar a la màgica xifra dels 100 gols en competicions internacionals, totes com a barcelonista i en només 119 partits que ha disputat entre Champions League, Supercopa d’Europa i Mundial de Clubs. D’aquests 100 gols, 92 han sigut a la màxima competició de clubs, 3 a la Supercopa i 5 en el torneig mundialista, superant el madridista Cristiano Ronaldo, que suma 99 gols però en 141 partits. A més, el blaugrana s’ha convertit en el primer jugador de la història que aconsegueix aquests cent gols en un mateix club, el Barça.

Va reaparèixer el 10 blaugrana després de la indisposició davant del Màlaga per restaurar l’ordre natural de les coses. El típic dia en què Messi sembla dir-los a Neymar, Suárez, Rakitic i companyia: “Tranquils, totes a mi.” Un d’aquells dies en què només es juga al que vol la Pulga. En la seua primera connexió de fantasia amb Ney, a punt va estar de fer el primer, però l’entregada defensa escocesa va rebutjar in extremis la rematada seca que l’argentí havia escollit per afusellar Gordon.

Messi va creuar massa una assistència de Jordi Alba poc després. Només s’havia jugat un quart d’hora de partit i els blaugranes rondaven el gol. I a la tercera va arribar la vençuda i l’argentí va posar el 0-1 al rematar de primeres, al pal curt de Gordon, una picadeta sensacional de Neymar, que ahir va exhibir els seus dots d’assistent.

Després del gol, el crac de Rosario va continuar desplegant el seu inesgotable repertori en un Celtic Park abarrotat i que no va parar d’animar els seus. A Luis Suárez li va posar el segon en una centrada precisa, després de trencar la cintura d’Izaguirre a cinc minuts per arribar al descans, però el davanter uruguaià va rematar de cap a boca de canó i Gordon va tenir una reacció felina que va evitar el gol. I el Celtic, que necessitava un miracle per continuar viu a la Champions, va marxar als vestidors amb la sensació que almenys continuava viu en el partit. L’equip de Brendan Rodgers va arrancar bé el xoc, acompanyat per la meravellosa atmosfera que sempre genera el seu estadi, anant a buscar els blaugranes molt a dalt i pressionant la sortida de la pilota. Tanmateix, les seues bones intencions només es van traduir en una ocasió de gol en els primers 45 minuts: un xut de Dembélé que Ter Stegen va aturar en dos temps.

Els locals van millorar prestacions a l’inici del segon acte. Ho va provar McGregor amb un innocent xut des de la frontal i Dembélé amb una tèbia rematada de cap. En els dos casos es van trobar amb un concentrat Ter Stegen. Van ser deu minuts d’assetjament local que es van acabar quan Izaguirre va cometre un penal absurd al placar Luis Suárez en una lluita per guanyar la posició dins de l’àrea. Messi va deixar que Gordon es vencés cap a l’esquerra i va colpejar centrat i ras per fer el 0-2. Nou gols en només quatre partits de Champions aquesta temporada. Un escàndol.

El 10 del Barça, en una altra connexió amb Neymar, va disparar fregant el pal dret de la meta escocesa a mitjans del segon acte. Hauria sigut la sentència, si no fos perquè el duel ja estava dat i beneït. Tant, que Luis Enrique va aprofitar els últims vint-i-cinc minuts per donar entrada a Digne per Alba, fer debutar el brasiler del filial Marlon a la Champions, en substitució de Gerard Piqué, que va tornar a estar imperial al costat de Mascherano en el centre a darrere, i ficar Arda Turan per evitar la possible expulsió de Neymar, que a aquelles altures del matx estava ja massa calent en el seu duel amb Lustig.

Amb el brasiler fora del terreny de joc, Messi es va dedicar els últims minuts a buscar el seu amic Luis Suárez per regalar-li el seu gol i que la festa fos completa. El va trobar a falta de set per al final, en una altra jugada individual que va acabar amb un regal al punta charrúa que aquest va malgastar estavellant la pilota al pal de la porteria dels escocesos.