SEGRE

DEPORTES

Reus obre avui els Special Olympics amb 22 lleidatans

Representació en bàsquet, proves motrius, natació i gimnàstica || Fins diumenge, amb 800 atletes amb discapacitat intel·lectual

La representació lleidatana als Special Olympics, ahir a l’arribar a Port Aventura.

La representació lleidatana als Special Olympics, ahir a l’arribar a Port Aventura.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit-cents esportistes de divuit països competeixen des d’avui i fins diumenge en els Special Olympics que es disputen a Reus. Es tracta de la principal cita esportiva per a persones amb discapacitat intel·lectual i, entre elles, hi haurà 22 esportistes lleidatans, en representació de sis centres de la província: Aspros, Salvador Seguí i Asvolcall Down Lleida; Acudam, de Mollerussa; L’Estel, de Balaguer, i Alba, de Tàrrega. Els Special Olympics se celebren cada quatre anys, encara que l’última edició va ser el 2008, a Castelló, ja que la del 2012 no es va celebrar per culpa de problemes pressupostaris.

Onze d’aquests esportistes competiran en bàsquet –inclòs un esportista unificat, l’exjugador Pepe Benedé–, 4 ho faran en proves motrius, 5 en natació i 2 en gimnàstica artística. Al costat d’ells hi haurà 8 tècnics de Lleida: 3 en bàsquet, 2 en proves motrius, 2 en natació i 1 en gimnàstica.

L’expedició lleidatana va sortir ahir i es va instal·lar ja als allotjaments destinats als esportistes i acompanyants, ubicats a les instal·lacions de Port Aventura.

Les competicions començaran avui, en la mateixa jornada en què la torxa olímpica recorrerà la ciutat de Reus. Demà tindrà lloc la cerimònia d’inauguració i els Jocs es tancaran diumenge amb les últimes finals i la cerimònia de cloenda. Durant els Jocs es mobilitzen uns 500 voluntaris.

tracking