SEGRE

AUTOMOBILISME GRAN PREMI D?ABU DHABI

Hamilton fica pressió

Aconsegueix la ‘pole’ a Abu Dhabi, última prova del Mundial, i Rosberg sortirà segon || L’alemany en té prou amb acabar avui al podi per ser campió

Lewis Hamilton saluda després d’aconseguir el millor temps al circuit de Yas Marina.

Lewis Hamilton saluda després d’aconseguir el millor temps al circuit de Yas Marina.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir ahir la pole en el Gran Premi d’Abu Dhabi, última prova del Mundial de Fórmula 1, i va passar la pressió al seu company i líder de la general Nico Rosberg, que sortirà avui segon a la recerca del seu primer títol. El britànic partirà amb un lleuger avantatge en la carrera definitiva, en la qual si guanya haurà d’esperar que Rosberg no pugi el podi per tornar a aconseguir el títol. Rosberg mana en el Mundial amb 367 punts, 12 al davant de Hamilton.

En una jornada sense contratemps, la sessió va començar de la mateixa manera que es van desenvolupar els lliures, amb Hamilton davant de Rosberg i Raikkonen marcant millors temps que Sebastian Vettel entre els Ferrari. Tanmateix, els esdeveniments es van precipitar per als Toro Rosso, que entre els dos monoplaces només havien estat capaços de completar 9 voltes en els segons lliures i poques més en els primers d’ahir. Amb ultratous no van tenir opcions de passar a la Q2 i es van acomiadar de bon començament. D’aquesta forma, Carlos Sainz sortirà des de la vint-i-unena posició, mentre que Daniil Kvyat ho farà des de la dissetena. De manera indirecta, Fernando Alonso va aconseguir el primer pas per al seu objectiu del cap de setmana, quedar davant dels Toro Rosso per poder superar-los en el campionat. La progressió de l’MP4-31 de l’asturià no es va quedar allà i, amb el desè temps, va aconseguir colar-se en la Q3. Al costat dels Mercedes, Ferrari, Red Bull, Force India i el Williams de Massa, Alonso va lluitar en la tanda final, amb el novè temps amb pneumàtics utilitzats, encara amb Massa a boxes. La lluita es va centrar llavors en la pole, amb Hamilton sortint a pista per marcar un estratosfèric 1:39.013 que no va poder superar el líder del Mundial. No es va conformar amb això l’anglès, que va finalitzar la sessió millorant temps (1:38.755). Daniel Ricciardo (Red Bull), que es va avançar en els últims instants a Raikkonen (Ferrari), va ser tercer i formarà la segona fila al costat del finlandès.

tracking