SEGRE

DEPORTES_LUNES

Empat i gràcies

Un pèssim Barça torna a entrepussar a Anoeta, on no guanya en Lliga des del 2007, salvant un punt per la inspiració novament d’un Messi aquesta vegada apagat || La Reial va merèixer la victòria ja que es va estavellar als pals i va marcar un gol mal anul·lat

Luis Suárez es disposa a rematar després d’esquivar l’entrada del porter Rulli.

Luis Suárez es disposa a rematar després d’esquivar l’entrada del porter Rulli.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona es va retrobar amb els seus fantasmes d’Anoeta, un estadi en el qual els blaugranes no guanyen en LaLiga Santander des del 2007, i va patir un empat (1-1) en la tretzena jornada davant de la Reial Societat que deixa els barcelonistes a sis punts del Reial Madrid abans del Clàssic de la setmana que ve.

Els de Luis Enrique van mostrar una de les seues pitjors cares davant un planter txuri urdin que va enlluernar en una gran primera meitat i va perdonar el seu rival. Una vegada més, Messi va rescatar el Barcelona en un dia gris de l’argentí i els seus companys, entrepussant per segona jornada consecutiva.

L’equip blaugrana afrontarà el Clàssic de dissabte vinent a sis punts de l’etern rival

Per primera vegada aquesta temporada, Luis Enrique repetia onze amb la intenció de donar continuïtat als jugadors que havien guanyat entre setmana a Escòcia. L’objectiu era el de reforçar l’equip, de donar-li consistència davant d’un rival que en els últims anys s’havia beneficiat de les rotacions cada vegada que rebia la visita del Barça. Aquesta premissa, tanmateix, no es va complir ni per casualitat.

El Barça no va saber esquivar la pressió rival i va deixar mostres d’impotència durant bona part del xoc. Els de Luis Enrique no van trobar les seues peces clau i van patir per instal·lar-se en camp guipuscoà durant el primer període, amb Neymar, Messi i Luis Suárez pràcticament desapareguts.

Tanmateix, l’equip txuri urdin no va tenir l’encert necessari per obtenir rèdits d’un domini incontestable. Xabi Prieto i Carlos Vela van tenir les millors dels bascos, però no van aconseguir obrir el marcador en la primera meitat.

Després del descans, el Barça va experimentar una lleugera millora que Willian José es va encarregar d’apagar. El davanter va aprofitar els errors de la defensa culer per marcar de cap amb certa fortuna i la col·laboració d’un Piqué que no va aconseguir aclarir, quan els guipuscoans es trobaven amb deu per la sortida del camp d’Oyarzabal per ser atès.

Amb tot de cara per als locals, Messi va respondre ràpidament igualant el marcador. L’argentí va rebre una passada de Neymar i va batre el seu compatriota Gerónimo Rulli amb un tret creuat a la base del pal.

Segons va anar perdent força la pressió reialista el partit es va equilibrar i les ocasions van començar a arribar per a tots dos equips. Vela es va estavellar en dos ocasions amb el pal en sengles xuts des de fora de l’àrea, encara que la més clara va ser per a Juanmi, que va aconseguir marcar, encara que el col·legiat Jesús Gil Manzano el va anul·lar per un fora de joc inexistent.

En el bàndol barcelonista, Denis Suárez va obligar Illarramendi a refusar en la línia de gol, abans que Mascherano portés l’ensurt a les grades d’Anoeta amb un cop de cap que no va poder empènyer Luis Suárez.

En la seua segona entrepussada consecutiva en LaLiga i la setena seguida a Anoeta, el punt suposa l’única nota positiva per a un Barcelona que va oferir una imatge pobra i arribarà al Clàssic de la pròxima jornada amb un desavantatge de sis punts sobre el Reial Madrid, que encapçala la taula. Per la seua part, la Reial Societat manté la seua bona ratxa de cinc partits sense perdre i continua en llocs d’accés a competicions europees.

El partit d’Anoeta ha de fer reflexionar Luis Enrique, especialment pel pobre joc que ofereix aquest Barça actual. Són ja molts partits en els quals l’equip blaugrana s’encomana únicament a l’autoritat futbolística de Messi, que no sempre pot estar incomensurable.

La irregular trajectòria del Barça en la Lliga, que s’ha deixat ja molts punts pel camí a aquestes altures de la temporada, és un mal presagi per al Clàssic de dissabte vinent davant del Reial Madrid. Els madridistes, encara que tampoc estan fins, continuen guanyant els seus partits i, almenys pel que fa a resultats, ofereixen més garanties que els blaugranes. La baixa forma d’homes bàsics en l’esquema blaugrana com Busquets o Rakitic, unides a les baixes que ha patit l’equip, sobretot en defensa, i la més important d’Andrés Iniesta, estan passant factura.

La tornada a l’equip d’Iniesta, probablement davant de l’etern rival, es fa més necessària que mai per a un Barça que amb Luis Enrique ha perdut el futbol combinatiu i de control, emparant-se massa en la gran capacitat de pegada del trident atacant.

L’entrenador del FC Barcelona, Luis Enrique Martínez, va elogiar sense parar l’actuació de la Reial Societat en l’empat (1-1) davant del seu equip a Anoeta, i va assegurar que el seu equip va jugar el “pitjor partit” des que és tècnic blaugrana, encara que confia que milloraran de cara a un Clàssic “segurament determinant”.

“La Reial no ens ha deixat entrar en el partit. Ens ha pressionat de meravella. Ells en canvi han estat capaços de generar superioritats. Ha estat un miracle arribar al descans zero a zero. La segona part l’hem iniciat millor, s’ha reduït la diferència d’intensitat entre els dos equips però lluny del necessari”, va afirmar.

“Hem empatat en una jugada aïllada i hem tingut l’1-2 però hauria estat injust. No estem acostumats que ens passi això, perquè ha estat a través de bon futbol. Amb una idea atractiva ha estat superior la Reial Societat, amb l’agressivitat necessària. Els felicito malgrat que no han pogut aconseguir els tres punts”, va afegir el tècnic.

Lucho va afirmar que “es pot elogiar poc més el rival” i va lamentar una actuació pobra dels seus, en la qual fins i tot es van emportar més del merescut amb el punt. “Ens hem emportat un punt quan no mereixíem res”, va explicar.

De fet, el tècnic del Barça, davant de la diferència vista sobre la gespa, va continuar sent molt taxatiu amb l’actuació dels dos equips. “El rival pressiona amb sis en camp contrari, com molts equips, però avui no hem pogut trobar cap passada llunyana ni intermèdia”, va concloure.

Luis Suárez es disposa a rematar després d’esquivar l’entrada del porter Rulli.

Luis Suárez es disposa a rematar després d’esquivar l’entrada del porter Rulli.

Luis Suárez es disposa a rematar després d’esquivar l’entrada del porter Rulli.

Luis Suárez es disposa a rematar després d’esquivar l’entrada del porter Rulli.

tracking