MOTOCICLISME GALATENIS COPA DAVIS

Marc Màrquez, estrella a la gala de campions de la FIM

Del Potro i Delbonis guanyen els partits

Marc Màrquez, ahir a la Gala de la FIM.

Berlín va acollir ahir la setena edició de la gala d’entrega dels Premis FIM 2016, en la qual Marc Màrquez va ser l’estrella i va rebre la medalla d’or, després de la seua tercera victòria en el Mundial de MotoGP.

A més del campió de Cervera, van ser distingits a la Sala Toni Bou (trial), els campions de Moto2, Johann Zarco; de Moto3, Brad Binder; Jonathan Rea, campió de Superbikes; Ryan Dunguey, campió de supercros; Pablo Quintanilla, campió del Mundial de ral·li raid; i els campions d’enduro, Eero Remes (E3), Matthew Philips (E2 i EGP) i Steve Holcombe (E3).

zagreb

Juan Martín del Potro i Federico Delbonis van guanyar ahir els dos últims partits davant de Marin Cilic i Ivo Karlovic, respectivament, i van remuntar el 2-1 de dissabte. Així, Argentina va aconseguir el títol de la Copa Davis per primera vegada en la història, després de cinc intents, al derrotar a domicili Croàcia a Zagreb per 2-3.

Primer, en un partit èpic, Del Potro va remuntar dos sets, per aixecar un 2-0 advers, i acabar imposant-se a Cilic, número sis del món, per 6-7 (4), 2-6, 7-5, 6-4 i 6-3 en quatre hores i 53 minuts.

Després, Federico Delbonis va jugar amb molt d’aplom davant de Karlovic per sentenciar per 6-3, 6-4 i 6-2, en dos hores, el primer títol d’Argentina en la història d’aquesta competició.

D’aquesta manera, el combinat argentí es va convertir en el quinzè país a emportar-se l’Enciamera a casa i el segon a guanyar-lo després de disputar les quatre eliminatòries fora de casa el mateix any, després de França el 2001.

Del Potro tanca un any espectacular després de la seua lesió, amb una final olímpica i ara amb l’anhelada Copa Davis.