EL MILLOREL PITJOR

Gran partit i victòria de l'Actel Força Lleida a a pista del Marín

L’Actel Força Lleida posa fi a la ratxa de tres derrotes i suma el vuitè triomf al guanyar amb contundència a Marín || Els de Comenge van ser els clars dominadors

Marc Rubín de Celis defensa l’entrada d’un jugador local.

S’ha acabat la mala ratxa. L’Actel Força Lleida va posar ahir punt final a la sèrie de tres derrotes consecutives després de vèncer amb autoritat a la pista del Marín (62-85). Els de Borja Comenge van ser els clars dominadors del partit a partir del segon quart i van arribar a manar per 29 punts de diferència. Una victòria important, en una pista freda, i que deixa els lleidatans a la part alta de la classificació, recuperant a més bones sensacions, importants per al duel de divendres davant el Palma.

Una mica fred va començar l’Actel Força Lleida a A Raña, especialment embussat en atac, cosa que va donar el domini en el joc i en el marcador al conjunt local. De nou, a l’equip de Comenge li costava entrar en un partit i ho pagava (11-6). Tanmateix, a poc a poc, sempre des d’una bona defensa, els de taronja van començar a remuntar. Un triple de Feliu va tornar la igualtat al marcador i, a partir d’allà, l’Actel Lleida va agafar les regnes. Especialment encertat des dels tirs de mitja distància va anar agafant les primeres rendes fins al 16-19, encara que un tir en suspensió de Ferreiro va tancar el primer quart amb un ajustat 18-19.

El segon període va ser clau, amb una gran defensa els lleidatans van poder trencar el partit a Marín

Va ser en l’arrancada del segon quart quan l’Actel Lleida va jugar els seus millors minuts. Un triple de Martí i un altre de Sutina van posar els gallecs contra les cordes i Javi Llorente va haver de demanar el primer temps amb 18-27 al marcador. Rubín de Celis va culminar un parcial de 0-10, que només va poder trencar Múgica amb un triple després de més de tres minuts sense anotar per als de Pontevedra. Encara així, Feliu, amb un altre triple, va establir la màxima fins al moment de 13 punts (21-34). Però una tècnica a Mbaye per protestar una falta va donar cert respir als peixe, que van provocar el primer temps de Comenge després d’un parcial de 7-0. Va ajustar les peces i va calmar els nervis el tècnic lleidatà i va posar en la direcció Nevels, situant Sans com a escorta. I va sortir disparat l’Actel Força Lleida. Va recordar els partits de l’arrancada de Lliga, amb els clars avantatges en atac i passant per sobre d’un Marín que sense els seus homes forts sobre la pista es va veure absolutament arrossegat. Se’n van anar els lleidatans 18 punts amunt al descans (30-48) i recuperant bones sensacions, que era el més important. No va abaixar la guàrdia l’Actel Força Lleida en l’arrancada del tercer quart, avisat d’anteriors ocasions en què el rival no triga gens a assecar la diferència que tant havia costat assolir. Nevels va continuar en la direcció i Feliu molt encertat amb els seus llançaments exteriors. Si a l’Actel Lleida li sortia tot sol faltava que els nervis dels jugadors locals l’ajudessin, ja que Miso va veure com els àrbitres li assenyalaven una tècnica per protestar i els de taronja van continuar augmentant les diferències. Un altre triple de Feliu va acabar amb la paciència del tècnic local, que va haver de parar el partit amb 34-63 al marcador. També és veritat que als gallecs no els sortia res. Aquesta aturada li va anar bé al conjunt de Marín, que va poder recuperar-se lleugerament de l’atropellament que patia en la seua pròpia pista. Gràcies a Derksen i Cain, els de blau van poder maquillar el resultat i entrar en els últims deu minuts 19 punts per sota. Encara que també és veritat que l’equip de Comenge es va relaxar, potser una mica massa atesa la superioritat que mostrant a A Raña, davant d’un equip que estava totalment trasbalsat.

Els deu últims minuts tot just van tenir història, malgrat que el poc públic d’A Raña va animar els seus jugadors fins a les últimes conseqüències. La victòria de l’Actel Força Lleida era clara i només feia falta saber quina seria la diferència final, atesa l’extrema superioritat que va mostrar respecte a un Marín que va recordar els lleidatans de la temporada passada. Finalment, els de taronja es van adjudicar la vuitena victòria de la temporada per 23 punts de diferència i es treuen de sobre la pressió de les tres derrotes consecutives en els últims partits.