SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El Lleida anul·la els 57 vetos

Els abonats i aficionats afectats ja podran accedir a l’estadi sense problemes demà davant del Llagostera || El club i les penyes acorden iniciar el diàleg per restablir la pau social

Club i concessionari.

Club i concessionari.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu ha aixecat el veto als 57 aficionats blaus que tenien prohibida l’entrada al Camp d’Esports, per la qual cosa demà davant del Llagostera (20.00 h) els afectats per la mesura ja hi podran accedir sense problemes. La decisió es va fer pública ahir a través d’un comunicat conjunt emès pel club, les penyes És Un Sentiment i Rudes Lleida, i l’Associació Amics del Lleida, en el qual també es destaca que “s’ha iniciat un procés de diàleg” entre totes les parts.

Just al cap d’un mes que el Lleida anunciés, mitjançant un comunicat, que prohibia l’accés a l’estadi a 23 abonats i 34 aficionats –el dissabte 29 d’octubre a la tarda i quan faltaven menys de 24 hores per a la disputa del partit contra l’Atlètic Balears, que es va jugar a les 11.00 de diumenge–, el club va informar ahir, pel mateix procediment, que aixecava el veto.

Totes les parts coincideixen que va ser una reunió cordial i amb predisposició per arribar a un acord

Finalment, el Lleida ha cedit davant d’una situació que era insostenible amb el pacte de club i penyes de “continuar el procés de mediació per arribar a un acord que permeti l’estabilitat social del club”.

El comunicat consta de quatre punts. El primer i més important és el que fa referència a l’aixecament del veto, a pesar que matisa que sense descartar que es puguin obrir “processos disciplinaris establerts en la normativa vigent”.

El segon punt parla de “continuar el procés de mediació per arribar a un acord que permeti l’estabilitat social del club”. En aquest sentit, el club ha contractat els serveis de la firma consultora especialitzada en serveis de resolució alternativa de conflictes Gira ADR, amb seu a Barcelona.

En el tercer punt del comunicat es llegeix que “el club no ha tingut la intenció de malmetre la imatge dels col·lectius ni de les persones esmentades” a la roda de premsa del 18 d’octubre que va convocar el president del Lleida Albert Esteve, en què ja advertia de la possibilitat d’imposar els vetos que van anunciar onze dies més tard.

El quart i últim punt condemna qualsevol acte violent, i és l’únic en el qual sempre van estar d’acord tots.

Reunió de set hores per a un atansament

Semblava que s’havia arribat a un punt de no retorn quan, a començaments de novembre, 29 (primer 17 i després se’n van afegir 12) dels 57 afectats estaven disposats a portar els dirigents del club a la justícia ordinària, però ja en el partit del dia 20 davant del Barça B alguna cosa havia canviat, perquè el club va aixecar alguns vetos. I és que uns dies abans s’havien començat a gestar les negociacions entre el club i les penyes. El Lleida va fer el primer pas enviant emissaris que podria dir-se neutrals per buscar l’atansament. Hi havia bona predisposició i el club va fer un nou pas, sempre a través d’aquests emissaris, oferint diàleg amb mediadors, aquesta vegada professionals. Natàlia Flores Pujol i Marta Méndez Pichot, de la consultora Gira ADR, van ser les encarregades d’assistir a la reunió de totes les parts. Aquesta es va produir dimarts, en un lloc neutral, i va ser maratoniana, ja que va començar cap a les 19.30 hores i va acabar tocades les 02.30 de la matinada. Totes les parts coincideixen, a consultes d’aquest diari, que va ser una reunió “cordial i millor del que s’esperava”, tot i que es va negociar cada paraula del comunicat. Segons ha sabut SEGRE, hi van assistir deu persones. Albert Esteve, les dos mediadores professionals, dos representants d’Amics del Lleida, dos d’És Un Sentiment i un de Rudes, a més de dos emissaris que va enviar el club al principi. Hi va haver qui no va poder quedar-s’hi fins al final. Tots van prometre complir la clàusula de confidencialitat que exigeixen aquestes mediacions.

el comunicat

Club i concessionari.

Club i concessionari.

tracking