SEGRE

AUTOMOBILISME

Mercedes estudia el fitxatge d’Alonso per reemplaçar Rosberg

"Es un pilot que respecto molt, algú que combina talent, velocitat i experiència. Ho té tot", apunta Toto Wolff, director executiu de l’equip

Mercedes estudia el fitxatge d’Alonso per reemplaçar Rosberg

Mercedes estudia el fitxatge d’Alonso per reemplaçar Rosberg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’austríac Toto Wolff, director executiu de l’equip Mercedes de Fórmula U, va afirmar aquest dimarts que l’escuderia està estudiant el fitxatge del doble campió mundial espanyol Fernando Alonso per reemplaçar Nico Rosberg, últim guanyador del certamen, que va anunciar la seua retirada fa cinc dies.

"Cal considerar sempre a Alonso", va dir Wolff, en una entrevista amb la cadena britànica Sky Sports. "És un pilot al que respecto molt, algú que combina talent, velocitat i experiència. Ho té tot", va apuntar.

Mercedes, guanyador dels últims tres títols de constructors, es troba en la recerca activa d’un pilot que acompanyi al britànic Lewis Hamilton -triple campió mundial, amb dos títols (2014 i 2015) per a Mercedes- la pròxima campanya, després de la sorprenent retirada de Rosberg, vigent campió del món.

En cas de concretar-se l’arribada d’Alonso, doble campió del món (2005 i 2006, amb Renault), a Mercedes, el pilot asturià coincidiria a l’escuderia de Brackley (Regne Unit) amb Hamilton, amb qui ja va tenir una relació tempestuosa el 2007, quan ambdós pilotaven per a McLaren.

"En aquest moment, tanmateix, (Alonso) té contracte amb McLaren-Honda i hem de plantejar-nos totes les opcions existents", va assenyalar el cap de Mercedes.

El pilot alemany Pascal Wehrlein, de 22 anys, antic emprovador de Mercedes i qui el 2016 va completar amb Manor -motor Mercedes- la seua primera temporada en la Fórmula U, es manté com l’opció més realista per a l’equip de Brackley.

En els últims dies, Wolff va parlar públicament de les tres opcions que estudia Mercedes per suplir Rosberg: fer-se amb un pilot que accepti ser segon d’Hamilton, contractar un 'júnior' com Wehrlein o Esteban Ocon, o fitxar un titular de primer nivell perquè competeixi amb el britànic.

De moment, la segona i la tercera opció són les que està estudiant Wolff, que ha deixat clar que Mercedes "mantindrà el sistema de pilots que ha tingut fins ara".

"Mantindrem el sistema que tenim. Ambdós pilots pelaran en les mateixes condicions i tindran les mateixes oportunitats per expressar les seues habilitats. Això els ho devem als aficionats. No hi pot haver una jerarquia", va concloure el cap de Mercedes.

tracking