SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Un lleidatà 'neozelandès'

Albert Riera, ex de Mollerussa i Benavent, intenta nacionalitzar-se per jugar amb la selecció d’aquell país || Des del 2011 ha guanyat 3 Champions d’Oceania

Albert Riera, quan jugava al Wellington, abans de tornar a l’Auckland City, el seu actual equip.

Albert Riera, quan jugava al Wellington, abans de tornar a l’Auckland City, el seu actual equip.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El lleidatà Albert Riera Vidal, jugador de l’Auckland City neozelandès, que disputarà el Mundial de Clubs de la FIFA que comença avui dijous, s’ha convertit en referent del futbol oceànic des que va arribar-hi fa més de sis temporades, i ara, pròxim a complir els 33 anys el dia 28 d’aquest mes, espera obtenir la ciutadania per poder jugar amb la selecció del seu país d’adopció.

Aquest barceloní de naixement però que ha residit des de nen a Lleida va passar en poc temps de jugar a Regional Preferent amb el Mollerussa a proclamar-se campió de la Champions League d’Oceania el 2011.

Avui inicia el torneig amb el seu equip, l’Auckland City, enfrontant-se a l’amfitrió, el Kashima japonès

Va anar a Nova Zelanda a treballar com a conductor d’ambulàncies, però el tècnic català Ramon Tribulietx, que dirigeix l’Auckland City des del 2010, el va fitxar després de deixar el Benavent, quan aquest club, sota la presidència d’Andreu Subies, va arribar a jugar a Tercera divisió.

A banda del Mollerussa i el Benavent, també va jugar al Balaguer, el Binèfar i el Montsó. Poc va tardar a fer-se un lloc com a habitual a l’equip de la capital de Nova Zelanda, on va aconseguir l’MVP de l’OFC Champions del 2012, a més d’una Lliga i tres Champions d’Oceania, que el van portar el 2013 a firmar pel Wellington Phoenix, equip que, encara que és neozelandès, juga a la Lliga australiana, competició de més nivell.

Malgrat haver anunciat la seua retirada per culpa d’uns problemes físics, va fer marxa enrere quan va tornar a ser reclamat per l’Auckland City. Ara, animat pel seu bon moment de forma, espera entrar a la selecció neozelandesa. “Ja he parlat amb el seleccionador, Anthony Hudson, i m’ha dit que estaria encantat de tenir-me a l’equip”, encara que ha lamentat que, tanmateix, “no hi ha res que ell o jo hi puguem fer”. El lleidatà continuarà esperant per aconseguir el seu objectiu de ser internacional amb Nova Zelanda i, mentrestant, inicia avui el Mundial de Clubs enfrontant-se al Kashima Antlers japonès, equip amfitrió (11.30 hora d’aquí).

tracking