SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça invita al Gamper de l’any vinent el Chapecoense

El club vol convertir el seu trofeu en un homenatge a les 71 víctimes de l’accident

Jugadors del Barça i del Madrid van retre homenatge al Chapecoense al clàssic de dissabte passat.

Jugadors del Barça i del Madrid van retre homenatge al Chapecoense al clàssic de dissabte passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va traslladar ahir una invitació formal al Chapecoense per disputar el Joan Gamper l’estiu del 2017 i solidaritzar-se d’aquesta forma amb el club brasiler, que va perdre gairebé la totalitat dels seus jugadors en l’accident d’aviació del passat 28 de novembre a prop de l’aeroport de Medellín.

“El FC Barcelona ha acordat convidar a l’edició del pròxim trofeu Joan Gamper, que se celebrarà el mes d’agost del 2017, l’equip brasiler del Chapecoense, víctima d’un tràgic accident aeri quan anava a jugar la final de la Copa Sud-Americana, a Colòmbia, el 28 de novembre. El FC Barcelona vol retre homenatge a les 71 persones que van morir en l’accident i a les seues famílies, i treballarà perquè l’edició del Trofeu Joan Gamper 2017 sigui un gran homenatge del món del futbol a tots ells a través de diferents iniciatives entorn d’aquest partit i que s’aniran donant a conèixer a mesura que s’atansi la data de la celebració”, va comunicar ahir el club.

La invitació del Barça suposa implícitament un ajut econòmic per a la reconstrucció del club, que podria derivar de la facturació d’entrades per al partit amistós. “Amb la invitació del Chapecoense al Trofeu Joan Gamper 2017 el FC Barcelona vol col·laborar amb la reconstrucció institucional i esportiva del club, i ajudar que pugui recuperar el nivell competitiu que tenia. El FC Barcelona ha remès aquest dijous una carta formal d’invitació a l’actual junta directiva del Chapecoense”, assenyala el club.

El Chapecoense viatjava en un avió de l’aerolínia LaMia Corporation des de l’aeroport Viru Viru de Santa Cruz de la Sierra (Bolívia) amb 77 persones a bord rumb a Medellín, on havia de disputar el partit d’anada de la Copa Sud-Americana davant l’Atlético Nacional. A més dels 22 jugadors de l’equip, a l’avió viatjaven 28 dirigents del club brasiler, membres del cos tècnic i convidats especials, així com 22 periodistes i els nou tripulants. Només van sobreviure 6 dels ocupants: tres futbolistes, dos tripulants i un periodista. L’accident, per falta de combustible, es va produir a Cerro Gordo, proper a la localitat de Rionegro, on està situat l’aeroport.

tracking