SEGRE

escàndol

Més de 1.000 esportistes russos van estar involucrats en pràctiques de dopatge d'Estat

Més de 1.000 esportistes russos van estar involucrats en pràctiques de dopatge d’Estat

Més de 1.000 esportistes russos van estar involucrats en pràctiques de dopatge d’Estat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’1.000 esportistes russos en 30 disciplines van estar involucrats o es van beneficiar de pràctiques de dopatge d’Estat a Rússia entre 2011 i 2015, va revelar aquest divendres a Londres el professor canadenc Richard McLaren.

"Podem confirmar el que vam anunciar al primer informe: es va donar un encobriment que va començar el 2011 i que es va mantenir fins després dels Jocs Olímpics d’Hivern de Sochi. Un encobriment que va evolucionar fins uns nivells sense precedents", va assegurar McLaren durant la publicació de la segona part de l’informe que li va encarregar la Agencia Mundial Antiodopaje (AMA).

"Aquesta conspiració institucional es va donar entre esportistes, sempre en col·laboració amb oficials russos del ministeri d’Esport i amb el suport de la Agencia Antidopaje Rusa (RUSADA), el CSP (Centre de Preparació dels Equipos Nacionales Rusos) i el laboratori de Moscou per manipular controls de dopatge. Aquests esportistes no van actuar sols, sinó dins d’una infraestructura", va explicar.

tracking