SEGRE

CICLISME BTT

La ruta Pedals de Foc Non Stop serà Campionat d'Europa el 2017

La cita tindrà lloc l’1 de juliol

Dos corredors en una edició anterior de la Pedals de Foc Non Stop, que el 2017 serà Europeu.

Dos corredors en una edició anterior de la Pedals de Foc Non Stop, que el 2017 serà Europeu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dotzena Pedals de Foc Non Stop allotjarà, per primera vegada a la història, els campionats d’Europa de bicicleta de muntanya en la distància ultramarató, segons va anunciar ahir la Unió Europea de Ciclisme, que ha inclòs aquesta prova en l’anomenat calendari de desenvolupament de la UEC per al 2017. La cita tindrà lloc l’1 de juliol del 2017, amb el tradicional recorregut que voreja el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, sobre 213 quilòmetres.

D’aquesta forma, el Club Ciclista Pedals del Món, el president i cofundador del qual és Pep Vega, aconsegueix fer un gran pas endavant amb l’organització d’aquests campionats per primera vegada en la història del ciclisme europeu, la qual cosa representa a més el reconeixement oficial per part de la UEC i l’UCI (Unió Ciclista Internacional) de la distància ultramarató.

Serà la primera vegada a la història que es disputi un campionat europeu de BTT en ultramarató

Segons Pep Vega, “és, d’alguna forma, la culminació d’un projecte que va nàixer el 2006, que va tenir un gran avanç el 2014 amb el reconeixement oficial per primera vegada al món per part de la Federació Catalana, i que va tenir continuïtat el 2015 amb la inclusió en el calendari de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) i la disputa del primera campionat d’Espanya de la distància, que es va consolidar aquest any amb la segona edició dels estatals de l’especialitat”.

El Campionat d’Europa 2017 de la Pedals de Foc Non Stop MTB UltraMarathon serà un raid de BTT d’uns 213 quilòmetres i amb 6.200 metres de desnivell positiu amb sortida i arribada a Vielha.

La ruta seguirà l’itinerari de la mítica Pedals de Foc majoritàriament. Passarà per la Val d’Aran i les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. Els últims anys ha sigut el Campionat d’Espanya de l’especialitat i el 2016 es va arribar al rècord d’inscripcions amb més de 800 ciclistes.

Quant als tipus de terreny que recorre la ruta, el 61% correspon a pistes forestals, el 31% són carreteres semiasfaltades i un 8%, camins senyalitzats.

tracking