SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Cristiano va declarar 203 milions a l’estranger i 23,5 a

Un document del març pretén ser un atenuant per a Hisenda

Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El davanter del Reial Madrid Cristiano Ronaldo va declarar davant de l’Agència Tributària espanyola un patrimoni fora d’Espanya per valor de 203 milions d’euros, i en territori espanyol, de 23,5 milions, a la declaració de la campanya de la Renda 2015. Segons l’agència de representació Gestifute, regentada per l’agent Jorge Mendes, el jugador “es troba al corrent de totes les seues obligacions fiscals”. El document, datat el 30 de març del 2016, va intentar ser un atenuant per a la investigació del ministeri d’Hisenda, que se centra en el període comprès entre els anys 2011 i 2013.

En un comunicat fet públic dijous a la nit, s’explica que Cristiano Ronaldo “va comunicar el passat 30 de març a l’Agència Tributària totes les dades sobre el seu patrimoni. Aquest tràmit es coneix com a presentació del model 720. Per tant, l’Agència Tributària espanyola disposa de totes les dades relatives a la situació patrimonial del jugador. El jugador no farà més declaracions sobre aquest assumpte”, diu el comunicat.

“Tal com es va comunicar en dies passats, el jugador es troba al corrent de les seues obligacions fiscals des de l’inici de la seua carrera professional, en qualsevol dels països en els quals ha residit”, conclou.

No obstant, José María Mollinedo, secretari general de Gestha, el sindicat de tècnics del ministeri d’Hisenda, va dir ahir que es tracta d’un document purament informatiu: “No diu com s’ha format, ni on s’ha tributat pels ingressos que formen aquest patrimoni. El fet d’haver presentat el document no significa que hagi fet el pagament d’impostos correctament.” Per la seua part, el ministre i portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, va avisar ahir que “els que no compleixin la llei seran investigats”.

tracking