FUTBOL

El Barcelona es retroba amb la victòria en Lliga amb un gran Messi

Amb dos gols de l’astre argentí i un de Luís Suárez

El Barcelona es va retrobar amb la victòria en LaLiga Santander, després de tres empats consecutius, en superar el cuer Osasuna a El Sadar després de no poder amb els locals en la primera part malgrat tenir clares ocasions i sentenciar en la segona meitat amb un gran Lionel Messi (0-3).

L’equip català va aprofitar la profunditat de Jordi Alba per trencar l’ordre defensiu d’Osasuna, que continua sense guanyar a casa ni amb Joaquín Caparrós, i resoldre el partit a Pamplona amb un gol de l’uruguaià Luis Suárez i dos de l’argentí Lionel Messi.

Malgrat enfrontar-se al cuer, Luis Enrique va sortir amb tot el seu arsenal, tret de Rakitic i Mascherano. L’equip blaugrana va ser amo absolut del joc durant la primera part, abusant de la possessió de la pilota i creant claríssimes ocasions de gol, però entre Nauzet i la falta de punteria Osasuna va aguantar l’empat a zero al descans.

El Barcelona, liderat per un actiu Messi, va fabricar joc i oportunitats en el primer període per haver aconseguit una àmplia victòria parcial, però Osasuna va anar a totes en defensa, amb molta intensitat i entregat a les contres de Sergio León.

Curiosament, la primera ocasió del partit va ser per a Osasuna a les botes del davanter cordovès, però Piqué el va frenar dins de l’àrea. Els 'rojillos' tornarien a trepitjar amb perill l’àrea blaugrana a la mitja hora, però el centre-xut de De las Cuevas es va perdre al costat del pal sense que arribés al rematada Oriol Riera.

Osasuna va sortir viu de la primera meitat malgrat les nombroses arribades clares del Barcelona, que va malgastar quatre accions de gols cantats.

Luis Suárez, després d’un subtil passi de Messi, va rematar lleugerament desviat a la porteria de Nauzet (m.8) i el davanter uruguaià, després d’un centre de Jordi Alba, va enviar la pilota al pal en un tret a la mitja volta dins de l’àrea (m.12).

Una pèrdua d’Alex Berenguer va servir al Barcelona per muntar un contraatac amb servei de Luis Suárez a Messi, el rematada del qual des del punt de penal el va parar Nauzet en una gran intervenció (m.15).

Osasuna, solidari en defensa, resistia com podia i novament Nauzet va salvar l’equip pamplonès en treure-li un altre rematada a Messi rere una paret amb Luis Suárez (m.25).

Sense ser tan clares, Iniesta i una altra vegada Messi van poder canviar el resultat en la primera part, però el Barcelona va pecar de falta d’encert i Osasuna va assolir el descans viu sense encaixar gol, encara que va perdre per lesió al capità Miguel Flaño.

Osasuna va estar a punt de sorprendre el Barcelona als quatre minuts de la represa, en una gran jugada personal de Sergio León, que se’n va anar en velocitat des de camp propi i va finalitzar amb una vaselina que es va estavellar al travesser.

El conjunt català va tancar cada vegada més enrere Osasuna i al quart d’hora va desequilibrar en una triangulació entre Messi, Jordi Alba i Luis Suárez, amb gol de l’uruguaià en possible fora de joc (0-1, m.59).

La profunditat de Jordi Alba va ser una altra vegada clau a l’acció del segon gol blaugrana que definitivament va sentenciar el partit, en una altra triangulació amb Denis Suárez i acabament de Messi després de centre de Jordi Alba (0-2, m.72).

Osasuna, gaire castigat físicament, no va tenir capacitat de reacció, encara que va buscar el gol en ocasions de Sergio León i Alex Berenguer que va desbaratar Ter Stegen.

Ja en el temps afegit, Messi va posar la rúbrica al seu excel·lent partit per marcar després d’una jugada personal (0-3, m.92).