Això és diferent!

El Barça recupera la seua versió de toc i combinació per golejar el cuer Osasuna a El Sadar || Els blaugranes, que haurien pogut sentenciar abans del descans, imposen la seua llei a la segona meitat amb un gol de Luis Suárez i un doblet de Leo Messi

Luis Suárez celebra amb Messi i Arda Turan el primer gol blaugrana.

El Barça es va retrobar amb la victòria a la Lliga després de tres empats consecutius, al superar ahir el cuer Osasuna a El Sadar per un clar 0-3, en un partit que hauria pogut deixar sentenciat al descans si hagués tingut un mínim d’encert en atac. L’equip blaugrana va aprofitar la profunditat de Jordi Alba per trencar l’ordre defensiu de l’Osasuna, que continua sense guanyar a casa, i resoldre el partit a Pamplona amb un gol de l’uruguaià Luis Suárez i dos de l’argentí Leo Messi.

Malgrat enfrontar-se al cuer, Luis Enrique va sortir amb tot el seu arsenal, tret de Rakitic i Mascherano, i el seu equip va ser l’amo absolut del joc durant la primera part, abusant de la possessió de la pilota i creant claríssimes ocasions de gol, però entre Nauzet i la falta de punteria l’Osasuna va aguantar l’empat a zero al descans. Com ja va fer davant del Borussia Mönchengladbach, una defensa correcta i una recuperació en posicions avançades van permetre al Barcelona lligar de mans un equip que va inquietar ben poc Ter Stegen.

El Barça va tenir quatre ocasions clares per marcar a la primera part, però el pal i Nauzet ho van evitar

Luis Suárez va disposar de la primera ocasió clara del xoc en un desmarcatge a l’esquena de la defensa roja després d’una passada interior de Messi, que l’uruguaià va creuar en excés davant la sortida de Nauzet. No havia sortit l’Osasuna del seu pou quan el 9 blaugrana va estavellar al pal l’ocasió de l’1-0, tot just quatre minuts després de la primera oportunitat. Seguia el domini total del Barcelona, amb un Iniesta omnipresent, i Nauzet s’erigia com l’home més destacat del primer parcial, quan treia un peu salvador davant de Messi a pesar de vèncer-se a terra.

El quadre de Joaquín Caparrós fiava totes les seues opcions de puntuar a la velocitat dels puntes, sobretot Sergio León, però gairebé ho va pagar en una badada defensiva que a prop va estar de facturar Messi arran d’una combinació amb Luis Suárez, però una altra vegada Nauzet va treure una mà prodigiosa per enviar la pilota a córner. La falta d’encert blaugrana, unida a la incapacitat per trobar l’última passada, va fer agafar confiança al quadre navarrès, que va tenir la seua ocasió abans de la mitja part. Sergio León, percudint a l’esquena d’un Sergi Roberto molt avançat, va canviar el joc per a l’entrada de Miguel de las Cuevas, que va xutar creuat i Riera es va llançar a la desesperada sense aconseguir batre Ter Stegen.

Arribava el temps de descans amb un Barça dominador però estèril de cara a barraca, que va disposar de l’última ocasió en el minut 44 amb una internada del turc Arda Turan, que va enviar l’astre argentí fora per molt poc. L’Osasuna va sortir viu de la primera meitat malgrat les nombroses arribades clares del Barcelona, que va malgastar quatre accions de gols cantats.

A la tornada dels vestidors, Sergio León va vorejar el golàs en una galopada en solitari des del cercle central que va definir amb una vaselina llunyana, que va enviar al travesser davant de l’atenta mirada de Marc-André ter Stegen. L’ensurt no va fer variar el guió del matx, amb un Barça amo de la possessió en posicions de perill.

En el minut 58, per fi Luis Suárez va obrir el marcador en posició legal per a alleujament de Luis Enrique, a l’empènyer al fons de la xarxa una passada de Jordi Alba, després d’una jugada de combinació del conjunt barcelonista en la qual els locals van reclamar un fora fora de joc de l’uruguaià que no existia. Tocava el Barcelona i enfonsava, minut a minut, l’Osasuna, que continuava viu gràcies a la bona actuació de Nauzet sota els pals, traient un xut amb l’esquerra ras de Messi. Mentrestant, Caparrós esgotava canvis per tallar la ratxa de tres derrotes consecutives amb què arribava el seu equip, donant entrada a Kodro per Oriol Riera. Aviat va arribar la sentència blaugrana a través d’una altra incorporació de Jordi Alba, que va reblar en semifallada Messi amb una rematada creuada inabastable per a Nauzet (0-2, 73’).

L’Osasuna, molt castigat físicament, no va tenir capacitat de reacció, encara que va buscar el gol en ocasions de Sergio León i Álex Berenguer que va desbaratar Ter Stegen, molt segur. Ja en el descompte, la Pulga va tancar amb el seu segon gol un resultat (0-3, 92’) que va acabar per tranquil·litzar un Barcelona que es va deixar anar amb el pas dels minuts, però l’Osasuna no va arribar a trobar la manera de penetrar en la seriosa defensa blaugrana per fer el gol de l’honor.