SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

El PSG, una ‘joieta’ a vuitens

El Barça tornarà a creuar-se amb el campió francès, que ja ha eliminat en dos ocasions || El Madrid se les haurà amb el Nàpols, l’Atlètic amb el Leverkusen i el Sevilla amb el Leicester

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El París Saint Germain serà el rival del Barcelona als vuitens de final de la Lliga de Campions, la “joieta” que va vaticinar el tècnic Luis Enrique, que després d’assegurar la classificació va pronosticar que li tocaria el millor segon o el que més punts hauria aconseguit, tal com ha passat. Va ser el més malparat dels quatre equips espanyols presents en aquesta ronda, ja que el Nàpols, el Bayer Leverkusen i el Leicester seran els respectius oponents del Reial Madrid, Atlètic i Sevilla.

Com sol ser “tradició” en els darrers anys, al Barcelona, que tindrà a favor seu la tornada a casa, li va tocar un primer rival potent per a l’inici de les rondes decisives, encara que l’estadística l’afavoreix àmpliament davant un PSG dirigit per Unay Emery i actualment en hores baixes. Bayern i el conjunt parisenc eren els equips a evitar, i finalment serà el campió francès el que s’enfrontarà als de Luis Enrique, que ja a la campanya 2014-2015 es van desfer d’aquest rival als quarts de final després de guanyar per 1-3 al Parc dels Prínceps i 2-0 al Camp Nou, en una campanya en la qual també van ser a la fase de grups amb un triomf per a cadascun (3-2 a París i 3-1 a Barcelona). En la temporada 2012-13 també es van veure les cares a quarts i també hi va haver classificació culer després de dos empats, 2-2 en l’anada a França i 1-1 en la tornada a la capital catalana. A més, Emery, en crisi en la seua experiència al PSG, només ha guanyat en una ocasió en tota la seua carrera el Barça, però el potencial de la seua plantilla (Cavani, Verratti, Di Maria, Matuidi o Thiago Silva) el fan aspirant a tot.

Per la seua part, l’actual campió, el Reial Madrid, va aconseguir evitar els perillosos Juventus i Arsenal en aquest primer encreuament, en què li va tocar l’irregular Nàpols italià, que aquest any ha perdut Higuaín. L’Atlètic, per la seua part, tornarà a topar amb un vell conegut com és el Bayer Leverkusen, amb el qual va jugar fa dos campanyes, amb soferta classificació per al conjunt blanc-i-vermell.

Finalment, el més agraciat en teoria va ser el Sevilla, que va quedar aparellat amb el modest Leicester City, debutant en la competició. Quant a les altres eliminatòries, la de més renom serà la que mesuri el Bayern de Munic i l’Arsenal, la quarta ocasió en més de deu anys i sempre amb victòria alemanya, mentre que el Manchester City de Pep Guardiola partirà com a favorit davant del Mònaco.

tracking