SEGRE

GOLF COMPETICIONS

La lleidatana Xus Boira jugarà el WPGA Estatal de professionals de golf

Primera lleidatana a aconseguir-ho, que és convidada al guanyar el Campbell Lamon

Xus Boira porta una gran progressió que ha culminat amb el triomf en el Campbell Lamont.

Xus Boira porta una gran progressió que ha culminat amb el triomf en el Campbell Lamont.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La jugadora del Raimat Golf Club Xus Boira es va proclamar aquest cap de setmana campiona scratch sub-18 de la final estatal de la primera edició de la Campbell Lamont Junior League, que es va disputar a Dénia (Alacant) i va obtenir com a premi afegit una plaça com a convidada amateur en el pròxim DISA Campionat WPGA d’Espanya de professionals que es disputarà a Madrid el 2017. Mai abans Lleida havia tingut participació femenina en un torneig professional d’aquesta magnitud.

Xus Boira va arribar al camp alacantí de La Sella com a campiona de la zona Catalunya i després d’imposar-se en tres de les quatre proves zonals (una de les quals disputada al Raimat Golf Club) d’aquest prestigiós torneig, instaurat pel professional escocès Campbell Lamont l’any 2007.

És l’espanyol que més ascendeix en el rànquing mundial, vint llocs, per tancar l’any el 261

La jugadora lleidatana, de 17 anys, va guanyar per un cop de diferència la gaditana Marta López de Alda i va culminar una gran temporada en què ha demostrat per què ha estat becada als Estats Units per la Charleston Southern University.

Xus Boira, que anirà a l’agost als EUA per cursar estudis de Biologia, competirà juntament amb el seu equip universitari en la Divisió I de l’NCAA. Allà tindrà el repte de lluitar pel títol de la Big South Conference, probablement la de més alt nivell de tota la lliga universitària nord-americana. Als Estats Units, la seua germana Ares, també golfista, compleix el seu tercer any en la Missouri Saint Louis.

Pigem acaba l’any al Top 13 de l’Asian Tour El lleidatà Carlos Pigem ha culminat un gran any mantenint sense problemes la targeta per competir per quart any consecutiu en l’Asian Tour. Va aconseguir el juliol passat una victòria a Taiwan, en el que suposava el seu primer triomf en els circuits professionals internacionals, i ha acabat al lloc tretzè en l’Ordre de Mèrit de l’Asian Tour.

tracking