FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Alcácer s'estrena a Qatar

Marca el seu primer gol com a blaugrana en l’amistós de Doha || Tres gols del trident al 17 davant l’Al-Ahli saudita

Messi i l’equip titular va posar abans del partit a Doha amb Murtaza.

El Barça va resoldre ahir l’amistós de Doha amb un 3-5 davant de l’Al-Alhi, un xoc que va servir perquè Alcácer s’estrenés com a golejador des de l’arribada al club. El partit, un compromís pendent del club blaugrana amb Qatar Airways, va tenir molts gols, encara que poca tensió i menys història.

Va sortir el Barça amb gairebé tot l’equip titular, inclòs el trident, encara que només va estar mitja hora sobre la gespa. No va necessitar més. Als 17 minuts ja havien marcat els tres. Primer Luis Suárez, que va fregar lleugerament amb l’esquena una centrada de Messi que va acabar en gol; després el mateix Leo, que va afusellar Mosailem per finalitzar una jugada que va començar amb un robatori de Neymar. I, a continuació, el brasiler, que va avisar amb un tret al pal i que va tenir el premi del gol al rematar una assistència de Rafinha (3-0). El Barça, amb tot el treball fet, va treure el peu de l’accelerador i l’Al-Alhi es va anar deixant anar a poc a poc fins a amenaçar la porteria de Cillessen. Alcácer també va tenir les seues primeres ocasions, encara que Mosailem va rebutjar una rematada forçada. El davanter hauria d’esperar a la represa per estrenar el seu compte, malgrat que fos en un partit amistós. La segona meitat va començar amb un penal inexistent de Masip que es va encarregar de transformar Abdulrahman. Alcácer, que va rematar de cap una centrada de Rakitic, i Rafinha, en una gran jugada personal, van col·locar l’1-5 abans de l’hora de joc i, com va passar a la primera meitat, el Barça es va deixar anar entre les substitucions. De nou ho va aprofitar l’Al-Alhi per acontentar el públic amb diverses arribades per la banda esquerra i dos gols gairebé consecutius d’Asiri, que situaven el matx en un interessant 3-5 a falta de 20 minuts per al final. L’equip blaugrana va prendre de nou el control perquè la remuntada local no anés a més i allà va acabar tot. El Barça, això sí, va haver de jugar els últims 10 minuts amb un home menys per la lesió d’Aleñá, amb una ruptura muscular al quàdriceps.

No se’n va anar del camp fins que l’àrbitre se’l va endur en braços, ja que volia jugar amb el seu ídol

En la prèvia del partit amistós entre el FC Barcelona i l’Al-Ahli es va viure un emotiu episodi amb Leo Messi i Murtaza Ahmadi com a protagonistes, tant a l’hotel de concentració de l’equip a Doha com a l’estadi Al-Gharafa, on es va disputar el duel. Murtaza és el nen afganès que, amb cinc anys, va ser fotografiat amb una samarreta de la selecció argentina feta amb una bossa de plàstic.

Uns mesos més tard, Leo Messi li va enviar dos samarretes, una del Barça i una altra d’albiceleste, a través de l’UNICEF, i ahir va poder conèixer el seu ídol. Gràcies a una organització governamental de Qatar, el nen afganès va ser convidat a l’encontre que van disputar el Barça i l’Al-Ahli saudita. Abans, i gràcies a un acte Meet & Great a l’hotel de concentració de l’equip, Murtaza va conèixer Leo en persona. L’argentí es va mostrar molt content pel partit i va estar molt participatiu amb ell. El nen, encantat amb l’acte, no es va separar del seu ídol en cap moment. Tampoc ho va fer en els minuts previs al partit.

Al túnel dels vestidors, just abans de sortir a la gespa, Leo Messi va acompanyar de la mà Murtaza, que es va agafar amb força a la cintura de l’argentí. Una vegada al centre del camp, el nen no es va separar de Messi –va fer el minut de silenci amb l’equip–, i el va voler acompanyar fins a l’inici del partit, en una imatge emotiva i curiosa que ha provocat els somriures dels blaugranes. De fet, no se’n va anar del terreny de joc fins que l’àrbitre se’l va emportar en braços, ja que ell volia quedar-se a jugar amb el seu ídol.

El lleidatà Marc Cardona estarà dos mesos de baixa per una lesió El lleidatà Marc Cardona, jugador del filial blaugrana que ja ha debutat amb el primer equip a la Lliga de Campions i Copa del Rei, estarà entre sis i vuit setmanes allunyat dels terrenys de joc al fer-se una ruptura al bíceps femoral de la cama esquerra en el partit de dissabte contra l’Espanyol B, segons va informar el club. El davanter lleidatà, de 21 anys, va ser sotmès a una sèrie de proves mèdiques que van determinar l’abast de la lesió. Marc va publicar ahir un missatge a Twitter en el qual va mostrar el seu optimisme: “Superar obstacles i no rendir-me mai m’han portat a complir els meus somnis, per això ara toca ajudar l’equip des de fora.”