SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Condemna al Barça per Neymar

L’Audiència de Barcelona li imposa una multa de 5,5 milions per dos delictes de frau a Hisenda || A canvi, el club havia pactat amb Fiscalia i Advocacia de l’Estat exculpar Bartomeu i Rosell

El FC Barcelona ha tancat una de les dos causes obertes pel fitxatge del brasiler.

El FC Barcelona ha tancat una de les dos causes obertes pel fitxatge del brasiler.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona va condemnar ahir el Barça a pagar una multa de 5,5 milions d’euros per dos delictes fiscals en l’operació del fitxatge de Neymar. La sentència es va dictar in voce en una breu vista a la secció vuitena de l’Audiència, en la qual Fiscalia, Advocacia de l’Estat i advocats del club van ratificar el pacte que havien assolit al juliol. Segons aquest, el FC Barcelona admet que va cometre dos delictes fiscals els exercicis 2011 i 2013 en l’operació del fitxatge, mentre que queden exonerats el president Bartomeu i el seu antecessor, Sandro Rosell, per als quals el fiscal demanava dos anys i tres mesos de presó per al primer i set per al segon.

El jutjat d’Instrucció 22 de Barcelona va arxivar al juliol la causa contra Bartomeu i Rosell al retirar-se l’acusació de Fiscalia i va enviar llavors el cas a l’Audiència de Barcelona, on ahir es va ratificar el pacte, que evita el judici. El Barça accepta pagar una multa de 1.440.000 euros pel frau fiscal del 2011 i 4.071.000 pel del 2013, la qual cosa es correspon amb el 60 per cent de la quota defraudada. El club ja va consignar a més 13.550.830 euros al jutjat com a responsabilitat civil pel frau.

“No sé el que farà, però jo el veig feliç al Barça i espero que s’hi quedi”, va assenyalar l’excapità

Aquest procés va tenir origen en una querella que el soci Jordi Casas va presentar el desembre del 2013 per un presumpte delicte d’apropiació indeguda, que va ser investigat per l’Audiència Nacional i després de la qual cosa Fiscalia va acusar el club de dos delictes contra Hisenda. Pel que fa al fitxatge de Neymar hi ha una altra causa oberta a l’Audiència Nacional per suposats delictes d’estafa, el cas DIS, que encara està en fase d’instrucció.

tracking