MOTOCICLISME

MotoGP pren Rufea

Una desena de pilots del Mundial, amb els Màrquez, Toni Elías i Nico Terol al capdavant, es van entrenar ahir a Lleida || El nord-americà Brad Baker ho farà avui amb vista al Superprestigi de dissabte

Marc Màrquez, derrapant l’Honda sobre el circuit de Rufea, on avui tornarà a entrenar-se.

El circuit de Rufea va congregar ahir una desena de pilots del Mundial de MotoGP i una desena de diferents especialitats de la velocitat sobre terra en la primera de les dos sessions d’entrenaments programades amb vista a la quarta edició del Superprestigi Dirt Track, que es disputarà aquest dissabte al Palau Sant Jordi de Barcelona. No van faltar a la cita el seu principal impulsor, Marc Màrquez, així com tres campions mundials de velocitat més, el seu germà Àlex (va aconseguir el títol de Moto3 el 2014), el barceloní Toni Elías (primer campió de Moto2 el 2010) i l’alacantí Nico Terol (campió de 125 el 2011).

El pentacampió de Cervera va rodar durant bona part del matí per posar al punt la seua màquina de cara a la cita de dissabte, on buscarà la segona victòria en el Superprestigi, després de l’aconseguida el 2014, i empatar així amb el campió nord-americà Brad Baker, vencedor de les altres dos edicions (2013 i 2015), les úniques en què ha participat. L’especialista americà no va poder entrenar-se ahir a l’assistir a la presentació de la prova a Barcelona, però sí que s’exercitarà avui a Rufea amb altres campions com Julián Simón, si bé el seu compatriota Jared Mees, un altre dels referents del Flat Track americà, causarà baixa per lesió.

A més del quartet de campions de velocitat, el traçat lleidatà va comptar amb més pilots del Mundial de MotoGP, com el belga Xavier Simeon, l’alemany Marcel Schrötter, el suís Jesko Raffin, l’italià Fabio di Giannantonio, i els espanyols Joan Mir i Albert Arenas, a banda d’altres il·lustres d’especialitats de flat track, dirt track i speedway com el suec Fredrik Lindgren (campió mundial), l’italià Francesco Cecchini, el japonès Masatoshi Ohmori i els britànics Alan Birtwistle, George Pickering, Oliver Brindley i Toby Hales.

També es va comptar amb una nombrosa representació espanyola amb el campió de la Copa d’Espanya de Flat Track, Ferran Cardús, del Suzuki Grau Racing lleidatà; Ferran Sastre, Ricky Cardús i Josep i Genís Gelada.

Brad Baker diu que Màrquez “està molt fi” i augura un duel “vibrant”

Brad Baker, doble campió del Superprestigi de Barcelona i campió de l’AMA Pro Flat Track dels Estats Units el 2013, va ser el principal protagonista de la presentació ahir al Ciudad Condal de la quarta edició de la prova al costat del pilot de Superbikes Jordi Torres i l’expilot Rubén Xaus.

El nord-americà va assegurar que espera una carrera més dura que la del 2015, ja que “el nivell de Marc és molt alt en dirt track. L’he vist entrenar-se i està molt fi. Agafi la moto que agafi, Màrquez sempre serà un pilot molt competitiu i dissabte serà una cursa vibrant”, va apuntar.