SEGRE

ATLETISME

Sant Silvestres de rècord

Les sis carreres que s’organitzen a les comarques lleidatanes reuniran el proper dia 31 aproximadament 4.500 atletes || La de Lleida espera reunir 2.000 atletes i tallarà la rambla d’Aragó

Moment de la sortida de l’any passat de la Sant Silvestre de Lleida.

Moment de la sortida de l’any passat de la Sant Silvestre de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Acomiadar l’any corrent és una tradició que compta cada vegada amb més adeptes. El proper dia 31, totes les curses de Sant Silvestre que s’organitzen a les comarques lleidatanes esperen reunir uns 4.500 atletes, després d’haver mantingut un creixement notable els últims anys.

La més veterana de les Sant Silvestre lleidatanes, la de Lleida ciutat, disputarà l’edició número 23 amb un nou patrocinador, Atlas Energía, i confia a assolir una xifra rècord, els 2.000 atletes, segons va explicar ahir un dels responsables, Ivan Espílez, durant la presentació. “És la primera vegada, des que l’organitzem nosaltres, que cau en cap de setmana i esperem que això ajudi que hi hagi més participació”, va explicar. La cursa, que va batre el seu rècord l’any passat, amb 1.200 corredors, començarà a les 17.00 a la plaça Cervantes i, entre les novetats, destaca que rambla d’Aragó estarà totalment tancada al trànsit. L’organització, l’AE Ekke, i l’associació de veïns Jaume I han preparat activitats que poden ajudar a la participació. “Hi ha un concurs de disfresses amb premi per a la millor disfressa individual i per al més nombrós.” També se celebren carreres infantils, que començaran a les 16.15.

Totes les curses han guanyat participació en els últims anys i esperen mantenir el creixement

La segona més veterana és la del Pont de Suert, que assoleix la novena edició. Consta d’un recorregut de cinc quilòmetres, té també curses infantils i espera arribar als 300 participants. Començarà a les 17.00.

Una altra que ha crescut en xifres de forma espectacular és la de la Seu d’Urgell, Memorial Marc Peña Turet, que arriba a la vuitena edició. “L’any passat vam guanyar 350 participants en relació amb l’anterior”, explica Albert Díez Canedo, un dels responsables de l’organització. “Esperem superar els 1.700 i arribar a 1.800. De moment ja tenim 750 inscrits”, afegeix. Sortirà a les 18.30 hores i el recorregut és de 3,6 quilòmetres.

Per la seua banda, Cervera espera reunir un centenar d’atletes en la setena Sant Silvestre Cerverina, que no és competitiva, però sí que és solidària. Cada atleta ha d’aportar un joguet per a una campanya de Creu Roja.

Artesa de Segre organitza la sisena Trail Sant Silvestre, una carrera de muntanya de deu quilòmetres que començarà a les 11.00 i que espera uns cent participants. Tàrrega, al seu torn, espera igualment batre el rècord de participació i, en la cinquena Sant Silvestre Targarina, superar els 200 participants de l’any passat. La distància aquí és de cinc quilòmetres i la sortida serà a les 16.30 al parc de Sant Eloi.

Oliana organitza la Cursa dels Nassos amb 2 recorreguts Oliana també tindrà carrera d’atletisme el dia 31. Però en el seu cas no serà una Sant Silvestre. El Grup Excursionista Oliana organitza la Cursa dels Nassos, amb dos recorreguts, de 5 i 10 quilòmetres, amb sortida i arribada al pavelló Francesc Betriu. La carrera llarga començarà a les 10.00 i la curta ho farà a les 10.30. La prova també té un vessant solidari i col·labora amb la causa Junts Contra el Càncer, en col·laboració amb la FECEC.

Moment de la sortida de l’any passat de la Sant Silvestre de Lleida.

Moment de la sortida de l’any passat de la Sant Silvestre de Lleida.

tracking