SEGRE

PATINATGE SOBRE GEL CAMPIONAT D?ESPANYA

El campió mundial Javier Fernández domina a Vielha

Lidera el programa curt i va camí d’aconseguir avui el seu sisè títol d’Espanya

Javier Fernández, en un moment de la seua actuació.

Javier Fernández, en un moment de la seua actuació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els patinadors Javier Fernández, doble campió del món i quàdruple europeu, i Sonia Lafuente van començar com a líders ahir en el Campionat d’Espanya, que s’està disputant al Palai de Gèu de Vielha, mentre que l’aranès Tòn Cónsul domina en júnior individual i juntament amb la canadenca Alexanne Bouillon també manen en la categoria júnior per parelles després de la primera jornada del certamen.

Javier Fernández va firmar sense sobresalts la combinació quàdruple + doble, encara que en el quàdruple salchow i en el triple àxel va arribar a recolzar la mà, la qual cosa li va fer sumar 99.39 punts. El registre, tanmateix, permet al madrileny posar-se al camí per aixecar el seu sisè campionat d’Espanya.

Per la seua part, Sonia Lafuente va deixar en doble l’intent per fer un triple doble i això va comportar una menor nota (51.15) en el seu duel amb Valentina Mateos, que es va estrenar en categoria sènior amb 48,49 punts al recolzar les dos mans al realitzar el seu primer triple i caure en el segon. Tres punts marquen la distància entre les dos esportistes i avui es decidirà si Valentina és campiona d’Espanya o si Sonia revalida títol per sisè any seguit.

En júnior individual masculí, Tòn Cónsul, amb 64,03 punts, domina clarament la competició, ja que el segon classificat, Aleix Gabara, el segueix amb 54,01 i el tercer, Héctor Alonso, en té 44,11.

En júnior per parelles, el jove patinador aranès amb la canadenca Alexanne Bouillon també lideren sense problemes la classificació amb 43,82 punts davant de la següent parella formada per Dorota Broda i Pedro Betegón amb 37,30.

En dansa, el Campionat d’Espanya tenia per primera vegada tres parelles i va complir expectatives. Van trencar el gel Celia Robledo i Luis Fenero amb twizzles sense error. Sara Hurtado i Kirill Khaliavin són líders amb 64,54 punts i han sobrepassat en deu punts la nota rebuda en el curt de Santa Claus Cup. Per la seua part, Adrià Díaz i Olivia Smart van errar, es van allunyar dels punts rebuts en les últimes competicions i es van emportar 52,96 punts.

tracking