HOQUEI OK LLIGA

L’ICG Lleida surt del descens

El Llista guanya el duel que tenia ajornat amb l’Alcoi en un partit en el qual va merèixer una victòria més àmplia || L’equip d’Albert Folguera tancarà l’any rebent dimecres el Vilafranca

Carlos Trilla controla la bola, davant de la pressió d’un rival, en una acció del partit d’ahir.

L’ICG Software va aconseguir ahir davant de l’Alcoi (2-1) un triomf tan merescut com sofert, que li permet abandonar les posicions de descens a l’OK Lliga. El Llista va merèixer un triomf més còmode en aquest duel ajornat, que havia d’haver-se disputat el passat dia 6, però continua sense trobar la fórmula que li permeti superar la falta d’encert. Un llançament directe errat, tres pals, un gol anul·lat i errades en ocasions clares van impedir als d’Albert Folguera tancar molt abans el partit, tal com per joc els hauria correspost. Això sí, continuen molt forts en defensa. En tretze partits, han encaixat 38 gols, una de les xifres més baixes de la Lliga, ja que només tres equips, tots de la part alta, n’han encaixat menys. El Llista, conscient que necessitava la victòria davant d’un rival directe, va sortir molt decidit a aconseguir-la i des del primer minut va posar setge a la porteria alacantina. Lluís Rodero només va necessitar tres minuts per marcar l’1-0 i estrenar-se així com a golejador aquesta temporada. L’equip lleidatà, amb un joc molt dinàmic, controlava el partit, s’atansava amb facilitat a l’àrea visitant i amb prou feines patia en defensa. Borja López va anotar el 2-0 en el minut 8, amb un excel·lent llançament llunyà, amb la qual cosa el partit es posava molt de cara. Però el Llista aquesta temporada sembla condemnat a patir. L’Alcoi va escurçar distàncies amb una rematada de David Gelma en el minut 12 i, encara que això no va afectar els lleidatans, que van continuar dominant la bola, van topar de nou amb la falta de punteria. Primer, Darío Giménez va errar un llançament directe després d’una targeta blava a Roca. L’equip tampoc va treure profit dels 2 minuts de superioritat i Trilla va estavellar una bola al travesser i va fallar una ocasió molt clara, així que al descans es va arribar amb aquest 2-1. Aquesta tònica es va mantenir a la segona part. Domini sense arribar a fer mal al rival, amb dos travessers més d’Andreu Tomàs, al qual injustament se li va anul·lar un gol i, en defensa, Lluís Tomàs era un mur insalvable per als alacantins, que, no obstant, seguien vius i amenaçaven d’aprofitar qualsevol error per privar els lleidatans de la seua tercera victòria a la Lliga.

Però això no va passar, l’equip es va mantenir sòlid, va continuar buscant el gol fins al final i va sumar tres punts d’or. El Llista tornarà a jugar aquest dimecres, dia 21, al pavelló Onze de Setembre. Serà a les 21.00 davant del Vilafranca.

“Tenim ocasions molt clares i només ens falta transformar-les”L’entrenador de l’ICG Software, Albert Folguera, es va mostrar satisfet per la victòria per la bona línia defensiva de l’equip –un dels menys golejats de l’OK Lliga–, però va lamentar la falta d’encert, que va impedir tancar el partit molt abans. “Creem ocasions molt clares, però només ens falta transformar-les”, va explicar, i va afegir que “és una victòria que ens allibera... si haguéssim perdut, ens quedàvem avall amb nou punts. Ara cal rematar-ho guanyant dimecres el Vilafranca”, va afegir el tècnic.