SEGRE

ATLETISME

Aleix Porras bat el seu propi rècord estatal juvenil en 500

En el seu primer control de la temporada, on va fer marca personal a 60 metres

Aleix Porras, un atleta d’Alpicat que pertany al FC Barcelona.

Aleix Porras, un atleta d’Alpicat que pertany al FC Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’atleta lleidatà del FC Barcelona Aleix Porras continua enlluernant amb els seus èxits i també amb la seua versatilitat a l’hora d’afrontar proves molt diferents. L’actual subcampió d’Europa i plusmarquista continental dels 400 metres tanques en edat juvenil va millorar diumenge en un control a Sabadell la seua plusmarca estatal juvenil en els 500 metres llisos indoor i, a més, va rebaixar el seu límit personal als 60 metres llisos.

Aleix, que deixarà la categoria juvenil i passarà a ser júnior al gener, va ser segon en la prova dels 500 metres amb un temps d’1:04.39, tan sols a set centèsimes d’un atleta ja sènior com Xavier Carrión (1:04.32), i va aconseguir rebaixar la millor marca espanyola de la història en la categoria juvenil, que ell mateix posseïa des de la temporada passada amb 1:04.88.

A més, el petit de la saga Porras va aconseguir vèncer en la semifinal dels 60 metres llisos quedant-se per sota dels 7 segons per primera vegada en la seua vida. D’aquesta forma, va rebaixar la seua millor marca personal en aquesta prova, que era de 7.01, fins als 6.97 en els quals va parar el seu cronòmetre en el que era el seu primer control atlètic de la temporada.

El seu pare i alhora entrenador, Salvador Porras, va assegurar que haver batut el rècord d’Espanya juvenil als 500 metres no l’havia sorprès tant com que hagués rebaixat la seua millor marca personal en la prova curta dels 60 metres. “No m’ha sorprès el que ha fet als 500 metres, perquè estava corrent bé en aquest inici de temporada i ja va fer una cosa semblant l’any passat. Fins i tot s’ha quedat a prop de batre el rècord de Catalunya absolut. Sí que m’ha sorprès més en els 60 metres, però confirma que ha començat molt bé la temporada a l’espera que arribin les primeres competicions al gener”, va explicar Salvador Porras. Val a recordar que Aleix té els millors registres estatals de tots els temps en categoria juvenil als 60 metres tanques (7.71), 400 (47.96) i 500 metres (1:04.39) en pista coberta i de 110 tanques (13.43), 400 tanques (50.38), 200 tanques (23.77) i 150 metres (16.24) a l’aire lliure.

tracking