El turc Arda Turan celebra un dels tres gols que va marcar ahir a la nit a l’Hèrcules.

El Barcelona es va classificar per als vuitens de final de la Copa del Rei al golejar l’Hèrcules al Camp Nou (7-0), amb un equip ple de suplents i on va brillar especialment el turc Arda Turan, autor d’un triplet.

Va sortir el Barça amb només dos teòrics titulars –Mascherano i Rakitic– i sense el seu famós trident, ja de vacances. I l’Hèrcules ràpidament va comprovar que no és el mateix haver de defensar un atac amb Messi, Neymar i Luis Suárez que fer-ho contra Rafinha, Arda i Paco Alcácer. Poc exigit en els primers minuts, el conjunt alacantí va trobar la seua zona de confort al Camp Nou: deixar que passessin els minuts sense que s’alterés l’1-1 de l’anada mentre esperava el rival ordenat i ben protegit darrere.

Tot i la diferència de categoria, l’Hèrcules, que juga al grup del Lleida, sempre va plantar cara

Els locals van amenaçar tímidament la porteria defensada per Iván Buigues en el primer terç de l’encontre, amb els xuts alts de Digne i Rakitic i un cop de cap molt forçat de Mascherano, abans d’emportar-se l’ensurt de la nit als 27 minuts.

En una contra visitant, Chechu Flores es plantava sol davant Cillessen, però abans que pogués xutar Mascherano llescava la pilota per salvar el que podia haver sigut un 0-1 que hauria deixat momentàniament fora el campió de Copa.

L’acció de l’Hèrcules va despertar el Barcelona, que va accelerar el seu joc a la recerca del gol que dissipés qualsevol dubte. A la mitja hora, Denis Suárez va estavellar la pilota a l’exterior de la xarxa després d’una gran jugada personal.

I set minuts després Digne va aprofitar un rebuig a l’àrea visitant, després d’una combinació entre Arda i Rafinha, per marcar el seu primer gol amb la samarreta blaugrana.

Aquesta banda esquerra per on transitaven Digne, Arda Turan i Denis Suárez va ser, sens dubte, el millor del partit. Des d’allà també començaria a fabricar-se el segon, que va anotar Rakitic al transformar un clar penal de Roman sobre Arda. El xoc quedava liquidat just abans d’arribar al descans.

Per l’esquerra també arribaria el 3-0 als cinc minuts de la represa. Un altre eslàlom d’Arda que va finalitzar Rafinha de xut sec. El turc tindria el premi del gol al seu gran desplegament ofensiu cinc minuts després, al rematar de cap una centrada d’Aleix Vidal. Però fins i tot n’hi hauria més.

Malgrat la golejada, l’Hèrcules no li va perdre la cara al xoc. Rojas i Román van intentar posar a prova Cillessen en dos rematades de cap que no van veure porta.

A l’altra àrea, entre detall i detall tècnic d’un desinhibit Denis Suárez, va arribar per fi l’anhelat gol de Paco Alcácer. El valencià rematava de cap al fons de la xarxa una centrada de Rafinha en fora de joc i amb una mica de fortuna, ja que la pilota li va arribar després de rebotar a la defensa visitant però, somrient, va respirar alleujat a l’haver-se estrenat per fi en partit oficial.

La ràbia de l’exdavanter xe va esclatar i amb raó, però la seua estrena oficial de cara al gol la va eclipsar un Turan amo i senyor del partit. Davant d’un Hèrcules rendit, el turc no va deixar de buscar la pilota i el gol. El que li va negar Buigues a Paco Alcácer el va rematar el 7 i ja al minut 90 l’ex de l’Atlètic va tancar la golejada amb un autèntic golàs des de fora de l’àrea.

En l’escrit es recullen fins a deu incidències registrades durant el partit de l’última jornada de Lliga, totes protagonitzades per “uns 450 aficionats locals ubicats a la grada destinada a l’Espai d’Animació i pertanyents als grups FCB Supporters i Almogàvers, situats darrere de la porteria de Gol Nord”.

Van començar amb càntics i proclames de “Periquito Bastardo” i “Odi a l’Espanyol” tot just començar l’encontre i hi va haver exhibició d’una pancarta en la qual es llegia, en català, “RCDE primer negoci xinès sense final feliç”.