Futbol

Barcelona i Athletic es creuen per tercera temporada consecutiva a la Copa del Rei

Aquest divendres s’han sortejat els aparellaments dels vuitens de final

El sorteig de vuitens de final de la Copa del Rei ha aparellat el Barcelona i l’Athletic Club de Bilbao, en el que suposa la tercera temporada consecutiva en què ambdós equips s’enfrontaran en aquesta competició.

En els dos encreuamentscopers anteriors, el conjunt de Luis Enrique s’ha emportat la victòria, tant a la final de 2015 (1-3) com en els quarts de final de la passada temporada (1-2 en l’anada i 3-1 en la tornada).

En total, catalans i bascos s’han enfrontat 39 vegades a la Copa del Rei, amb un balanç favorable al conjunt blaugrana de 22 victòries, 6 empats i 11 triomfs per als bilbains.

L’eliminatòria suposa, a més, un nou xoc entre els dos equips que més vegades han guanyat la Copa: el Barcelona ha guanyat 28 vegades la competició, mentre que l’Athletic té 23 trofeus.

D’altra banda, l’actual líder del campionat de lliga, el Reial Madrid, rebrà a l’anada al Santiago Bernabéu el Sevilla, en un enfrontament que serà la reedició de la final de l’última Supercopa d’Europa que es va emportar el quadre blanc.

El conjunt madridista, que va guanyar per última vegada la Copa el 2014, ha accedit a vuitens després d’eliminar en la ronda anterior a la Cultural Lleonesa, mentre que el Sevilla es va desfer contundentment de la Formentera per un global de 14-2.