SEGRE

FUTBOL COPA DEL REI

L’Athletic per tercer any

El sorteig aparella de nou el Barça amb l’equip de Valverde, al qual va guanyar la final del 2015 i va enviar a quarts en la passada Copa || Al Madrid li toca el Sevilla amb el factor camp en contra

Blaugranes i bascos tornaran a citar-se en el torneig del KO.

Blaugranes i bascos tornaran a citar-se en el torneig del KO.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sorteig de vuitens de final de la Copa del Rei ha aparellat, per tercera temporada consecutiva, el FC Barcelona i l’Athletic Club de Bilbao, els dos equips que més títols del KO tenen a les seues vitrines, 28 els blaugranes i 23 els lleons. En els dos encreuaments anteriors, el conjunt de Luis Enrique es va emportar la victòria, tant a la final del 2015 (1-3) com en els quarts de final de la passada temporada (1-2 a l’anada i 3-1 a la tornada). En total, blaugranes i bascos s’han enfrontat 39 vegades a la Copa del Rei, amb un balanç favorable al conjunt blaugrana de 22 victòries, 6 empats i 11 triomfs per als bilbains. El factor camp ha tornat a somriure als culers, que tindran aquest avantatge davant dels d’Ernesto Valverde, que apel·laran a sant Mamés (el 4 o 5 de gener) per intentar arribar en aquesta ocasió amb vida a la capital catalana (l’11 del mateix mes) i posar fi a l’etapa del guanyador de les dos últimes edicions.

Finalment, no hi va haver el sempre esperat i desitjat clàssic o un derbi madrileny, ja que el Reial va quedar aparellat amb un altre dels cocos del bombo, el Sevilla de Sampaoli, tercer classificat de la Lliga. A més, el conjunt blanc i el sevillista, actual subcampió, es veuran les cares en tres ocasions en poc més de deu dies, ja que, després dels dos partits copers, els de Zinédine Zidane tenen visita de lliga al Sánchez Pizjuán el cap de setmana del 15-16 de gener. L’actual campió d’Europa tindrà aquesta vegada el factor camp en contra, per la qual cosa intentarà treure un bon resultat a casa davant dels de Jorge Sampaoli, que ja van derrotar aquest any a la Supercopa d’Europa per un ajustat 3-2. Va ser després d’una pròrroga forçada per Sergio Ramos al descompte, una circumstància que en aquest tram final de temporada s’ha repetit més d’una vegada, una al Camp Nou. L’última vegada que van ser aparellats a la Copa del Rei va ser en les semifinals de 2010-2011, amb pas madridista a la final després de guanyar 0-1 a Sevilla i 2-0 a Madrid per posteriorment proclamar-se campió.

Alcorcón i Còrdova, botxins d’Espanyol i Màlaga, s’enfrontaran per una plaça als quarts de final

Un altre dels favorits, l’Atlètic de Madrid, s’enfrontarà al Las Palmas en un duel equilibrat, però en el qual els matalassers, experts en aquestes eliminatòries, tindran a favor la tornada al Vicente Calderón. Reial Societat-Vila-real i València-Celta viuran dos eliminatòries més d’altura, mentre que un equip de Segona divisió estarà a quarts a l’haver quedat aparellats Còrdova i Alcorcón, botxí de l’Espanyol.

Luis Enrique està convençut que aquesta temporada l’equip seguirà guanyant títols perquè, entre altres motius, és el que més bon futbol desplega entre tots els aspirants. “Crec que som els que més bé juguem, els que tenim la idea més clara, i això, al llarg d’una temporada, al final ha de donar-nos rèdits”, subratlla en una entrevista a Barça TV que s’emet avui.

“Veient com s’entrenen, la seua professionalitat, com accepten els reptes que se’ls plantegen dins de la temporada, veient aquests estímuls i com s’ho prenen, et fa ser optimista i pensar que han de caure títols”, comenta sobre els objectius esportius a què aspira el seu Barça el 2017.

“Al final, conquerir títols amb els jugadors que tenim és una cosa ja habitual i a la qual els culers ja ens hem acostumat en les últimes temporades”, va puntualitzar.

El tècnic asturià també reconeix en l’entrevista que no hi haurà un altre jugador com Leo Messi, sobretot pel que ha arribat a fer en aquesta època, i va remarcar que no hi ha comparació possible amb altres jugadors. “És ridícul que el comparin amb premis o melons d’or. Messi és una cosa diferent i és per això que pot jugar del que vulgui. Si jugués de central, seria el millor defensa de l’equip. És una cosa diferent. És ridícul que comparin premis, melons d’or... Ja no amb els jugadors actuals, amb els anteriors. No hi ha comparació. No hi ha res a fer. Que un jugador sigui capaç de fer això en aquesta època... no n’hi haurà cap altre d’igual”, va sentenciar l’asturià.

Blaugranes i bascos tornaran a citar-se en el torneig del KO.

Blaugranes i bascos tornaran a citar-se en el torneig del KO.

tracking