SEGRE

FUTBOL AMATEUR

Velles glòries de la selecció del Marroc de futbol jugaran al gener a Balàfia

Liderats per Naybet, ex-Deportivo, en un torneig de futbol 7 amb 3 equips més

Una formació d’alguns d’aquests exinternacionals marroquins que vindran a jugar a Lleida.

Una formació d’alguns d’aquests exinternacionals marroquins que vindran a jugar a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un combinat de velles glòries de la selecció del Marroc, liderats per l’exdefensa del Deportivo Noureddine Naybet, jugarà a Lleida els dies 14 i 15 de gener en un torneig de futbol 7 que se celebrarà a Balàfia, en el qual també participaran una selecció de la Lliga LAP, un combinat de l’equip amateur del club amfitrió i un quart equip denominat de la nostàlgia amb exfutbolistes estrangers que van jugar a la Primera i la Segona divisió espanyoles.

Un dels impulsors d’aquest torneig, Said Houar, entrenador de futbol base del Mig Segrià i de l’Alcarràs de futbol sala, és originari de la ciutat marroquina de Kenitra, d’on són diversos dels exinternacionals magrebins que vindran a Lleida. “Un d’ells, Chippo, que va jugar a Anglaterra, Portugal i Qatar, té una escola de futbol que col·labora amb Qatar i pretén establir vincles amb països europeus per vindre a jugar tornejos o firmar convenis. Vam parlar de la possibilitat de vindre a Catalunya i, en concret, a Lleida”, explica Houar, fundador en el seu dia del torneig Intercultures. Una altra via de col·laboració seria aconseguir que algun equip lleidatà de base pogués jugar tornejos a l’esmentada ciutat de Kenitra.

L’altre impulsor del torneig és Ramon Folguera, gestor i promotor esportiu de la Lliga LAP o Kids in Action, que s’ha encarregat de completar l’esdeveniment amb la resta dels rivals i ubicar-lo a Balàfia.

Juntament amb Naybet i Chippo, hi ha un altre jugador marroquí conegut a Espanya com a Hassan Fadil que va jugar al Mallorca i al Màlaga. La resta del combinat d’exinternacionals, amb experiència a les lligues francesa i belga, són Talal Abdelah, Alí Bouabe, Adil al-Arabi, Tarik Bajha, Zouhir Elbouri, Driss Badidi, Salaheddine Dhmini, Jamal Meknasi i Chamaddine Chtaybi.

El combinat d’exinternacionals marroquins partirà de la ciutat de Casablanca el 13 de gener i arribarà a l’aeroport de Girona, des d’on viatjaran fins a Lleida per jugar-hi els dies 14 i 15.

L’organització és a càrrec de les entitats Lliga LAP, UE Balàfia, Associació Lleida Cultesport i Associació Nostàlgia, i, segons Said Houar, hi col·labora també la Paeria.

tracking