Futbol i reivindicació

La Selecció, amb millor joc que Tunísia i remuntada final, va acabar caient a la tanda de penals || Gerard, Sergio García i Verdú van marcar els tres gols, amb ‘hat-trick’ de Msakni per als africans

Els jugadors de la selecció catalana celebren un dels tres gols.

Catalunya i Tunísia van empatar ahir en el tradicional amistós de la Selecció, un partit que va estar atapeït de gols (3-3) i en el qual els nord-africans es van emportar el trofeu en joc en els penals (2-4). Montilivi va omplir més d’un 90% del seu aforament per veure la selecció catalana i la grada va canviar el tradicional to blanc-i-vermell pel color de les estelades i de les senyeres. El partit d’ahir, com no podia ser de cap altra manera, va ser més reivindicatiu en l’atapeïda grada que no competitiu sobre la gespa, malgrat que els africans van exigir el màxim a la selecció catalana.

Tunísia va començar el partit molt concentrat i amb ganes d’avançar-se en el marcador. Tot just s’havien jugat 2 minuts quan Slti Naïm va rematar d’esperó i Jordi Masip, porter del Barça, va haver d’intervenir per evitar el primer gol del partit. Pocs minuts després, Sergio García es va inventar una jugada individual que va acabar en falta. Xavi va llançar el lliure directe, però el porter Aymen va aconseguir enviar la pilota a córner. El domini de Tunísia va anar diluint-se a mesura que Catalunya va començar a trobar-se més còmoda sobre el terreny de joc. Sergio García va picar una centrada al segon pal, però Víctor Rodríguez no va encertar en la rematada per marcar el primer per al conjunt que dirigeixen Gerard López i Sergio González. En el minut 18 va arribar el primer gol del partit, en un ràpid contraatac conduït per Khenisi i que va acabar rematant al fons de la xarxa Msakni per al 0-1.

Masip i Sergi Roberto van sortir a l’onze titular, encara que van ser substituïts durant el descans

Sergio García i Verdú van poder establir l’empat després de l’exhibició de Msakni

Catalunya dominava, però no traduïa el seu millor joc en ocasions de gol. Tunísia, que feia un bon partit, va aconseguir el segon gol en una errada defensiva de la selecció que va aprofitar una altra vegada Msakni per superar Masip, que hauria pogut fer més (0-2). El conjunt català va reaccionar i, als sis minuts del segon gol africà, Gerard Moreno va retallar distàncies gràcies a un xut des de fora de l’àrea que va entrar ajustat al pal dret de la porteria tunisiana (1-2).

La segona meitat va començar amb un carrusel de canvis a les files catalanes. Fins a 8 substitucions van realitzar Sergio González i Gerard López. Només s’havien disputat cinc minuts quan Álvaro Vázquez va perdonar un u contra u claríssim davant de Jeridi Rami, que va ocupar la porteria visitant durant la segona meitat i la tanda de penals. El ritme va baixar considerablement en el segon temps. Tunísia amb prou feines va poder sortir al contraatac, mentre que Catalunya va seguir amb la seua possessió estèril. L’home del partit, Youseff Msakni, va tornar a delectar el públic de Montilivi amb un espectacular xut des de fora de l’àrea que va entrar per tot l’escaire per establir l’1-3 al marcador. Dos minuts més tard Catalunya va tornar a retallar distàncies. Sergio García va rematar dins de l’àrea una centrada de Gerard Valentín, que havia fet una excel·lent jugada per la banda dreta (2-3). La selecció va fer un pas al capdavant en els últims minuts. Oriol Riera ho va intentar des de lluny, però el seu xut va sortir a la dreta de la porteria visitant.

La insistència catalana va tenir recompensa quan faltaven 12 minuts pel final, quan Verdú va rematar de cap dins de l’àrea una centrada d’Álvaro Vázquez davant de la qual res va poder fer el porter tunisià. El públic va disfrutar mentre la selecció catalana abordava els visitants a la recerca del gol de la victòria. Al minut 90, Edgar va treure una mà miraculosa per segellar l’empat i enviar el partit als penals, en els quals Tunísia es va imposar per 2-4.