SEGRE

DEPORTES

Sant Silvestre multitudinària

Lleida i la Seu d’Urgell van batre el rècord de participants, amb 1.800 en cada prova || Uns 5.000 atletes van competir en les diferents carreres de les comarques lleidatanes

Artesa de Segre va reunir més de 100 participants.

Artesa de Segre va reunir més de 100 participants.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La passió per participar en l’última competició esportiva de l’any, les carreres de Sant Silvestre, no deixa de créixer a les comarques lleidatanes. El dia 31 passat, prop de 5.000 atletes van prendre part en les diferents proves que s’organitzen. Les més nombroses, les de Lleida i la Seu d’Urgell, van batre el seu rècord de participació i van reunir uns 1.800 atletes en cadascuna.

La més veterana, la de Lleida, que celebrava l’edició número 23, va reunir 1.800 atletes, encara que repartits entre les dos distàncies ofertes. Uns 1.200 corredors es van donar cita en la cursa de 10 quilòmetres, mentre que en la de 3,7 van córrer una mica més de 600.

Ivan Espílez va aconseguir el seu vuitè triomf a la Sant Silvestre de Lleida, i va recuperar el títol del 2014

La victòria en la distància llarga va ser per a dos coneguts del palmarès. Iván Espílez i Eva Ribalta, que ja van guanyar fa dos anys, van ser els primers a creuar la línia de meta. Per a Espílez (AE Ekke) era la seua vuitena victòria en aquesta carrera, que va aconseguir amb un temps de 32.20. El van acompanyar al podi Achraf Boufra (Logiesport) 32.49 i Antoni Carulla (Runners Balaguer). Francisco Javier Cebrián (CA Fraga Baix Cinca) va acabar al lloc 11 i es va proclamar campió de la Lliga Ponent.

En dones, a Eva Ribalta (39.46), la van acompanyar al podi Raquel Marqués (Ekke) 40.44 i Gemma Bonjorn (Track) 41.32. Els guanyadors de la distància curta van ser Soufiane Hammadi (Lleida UA) i Anna Vallverdú (Tri 4.40).

En la desena Sant Silvestre de Bossòst van competir 230 atletes i el triomf va ser per a José Ramon Rodríguez i Olatx Alvariño, secundats al podi, respectivament, per Javier Mora i Cristian Armengol i Irene Melina i Carla Playa.

El Pont de Suert va celebrar la novena edició de la seua prova amb uns 300 participants. En la categoria femenina es va imposar la pallaressa Berta Cabanas, que va batre el rècord de la cursa (18.47) que tenia ella mateixa amb 19.40 des de feia tres anys. Segona va ser Gisela Carrión (19.34) i tercera, Vero Zaragoza (21.04). La prova masculina la va guanyar Jordi Gómez (16.54), seguit de Guillem Sancho (16.54) i Ivan Sabaté (17.55).

La Seu d’Urgell va tornar a batre el rècord de participació en la vuitena edició de la Sant Silvestre - Memorial Marc Peña Turet, de 3,6 quilòmetres de recorregut. Van córrer 1.800 atetas, 100 més que l’any anterior. La victòria en dones va ser per a la piragüista Núria Vilarrubla, seguida de Laia Martín i Aina Sos, mentre que en la carrera masculina es va imposar Pol Moya, que van acompanyar al podi Sergi Brau i Gerard Jové.

Artesa de Segre aposta per una Trail Sant Silvestre de muntanya que, en la seua sisena edició, va comptar amb la participació de 110 atletes. El més ràpid en els 10 quilòmetres va ser Sergi Galceran (45.51), seguit de Jordi Reñé (46.03) i Ricard Córdoba (46.07). En dones es va imposar Mireia Vilalta (52.29), seguida de Natalia Badia (54.32) i Marta Serret (56.10).

Pel que fa a la cinquena Sant Silvestre Targarina van prendre part 169 atletes i la victòria va ser per a Eudal Carreras, seguit de Marc Aranda i Martí Sabater, mentre que en dones va vèncer Marina Súria, seguida de Núria Esteve i Marta Cames. Guissona va celebrar una Sant Silvestre romana i solidària, organitzada per alumnes del centre FEDAC i part de la inscripció era per a l’ONG Proactiva Open Arms, que treballa amb refugiats a Grècia.

Finalment, Oliana va celebrar la Cursa dels Nassos, de 10 quilòmetres (400 atletes), que va guanyar Xavier Jové, seguit dels seus germans Gerard i Francesc. El podi femení va ser per a Rosamari Carulla, Teresa Forn i Toni Hermoso, mentre que Joan Coromina i Laia Resa van guanyar la de 5 quilòmetres.

tracking