MOTOR RAL·LI DAKAR

Pedrero, primer líder del Dakar

Una penalització a De Soultrait dóna al barceloní la primera etapa del Dakar en motos || Al-Attiyah guanya en cotxes i el lleidatà Isidre Esteve arranca el 51

Juan Pedrero, primer líder en la categoria de motos, durant l’etapa d’ahir del Dakar.

El barceloní Juan Pedrero (Sherco) va aconseguir ahir la victòria en la primera etapa del Dakar 2017 en la categoria de motos, després d’acabar segon però veure’s beneficiat per la sanció al guanyador, el francès Xavier de Soultrait (Yamaha), per excés de velocitat en l’enllaç després de la cronometrada. De Soultrait havia completat els 38,5 quilòmetres del recorregut en 28:20, però va caure al desè lloc després de la sanció, mentre que Pedrero havia arribat a dos segons. El castellonenc Joan Barreda, un dels favorits al triomf en la general, va acabar cinquè i Laia Sanz va acabar la 24 a 2:19.

Per la seua banda, Nasser Al-Attiyah (Toyota) es va imposar en cotxes amb un temps de 25:41 minuts, seguit de prop per Xavier Pons (Ford), segon a 24’’ Nani Roma (Peugeot), tercer a 29’’, i Carlos Sainz (Peugeot), quart a 33’’. Per la seua part, el lleidatà Isidre Esteve, que torna al Dakar després de vuit anys amb un coixí intel·ligent al seu vehicle adaptat, va acabar al lloc 51 a 9:53 del guanyador de l’etapa, un Al-Attiyah, que va fer olor “de fum i foc” durant els últims 10 quilòmetres de l’especial i va ser ser remolcat fins a la localitat de Resistencia.

La primera etapa va unir la ciutat d’Asunción amb la de Resistencia, capital de la província argentina del nord, el Chaco, amb un trajecte de 454 quilòmetres, 39 dels quals cronometrats. Les complicacions reals apareixeran a la segona etapa d’avui, que porta els participants fins a San Miguel de Tucumán a través de la província de Santiago del Estero. El recorregut, de 803 quilòmetres, 275 dels quals cronometrats, tindrà com a principal dificultat la pols.