SEGRE

CICLISME PROESES

Un francès de 105 anys assoleix un rècord mundial

De la seua edat, al fer 22,5 km en una hora

El ‘centenari’ Robert Marchand, ahir després de culminar la seua proesa.

El ‘centenari’ Robert Marchand, ahir després de culminar la seua proesa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El francès Robert

Marchand

va establir ahir el rècord mundial de l’hora amb bicicleta dins de la categoria de corredors que, com ell, tenen 105 o més anys d’edat, al completar 22,547 quilòmetres. La proesa va tenir lloc al velòdrom de Saint-Quentin-en-Yvelines, al sud-oest de París, el mateix en el qual va superar fa tres anys el seu propi rècord de l’hora amb un total de 26,927 quilòmetres.

Els 22,547 d’ahir els va completar en 92 voltes al circuit, però els mitjans nacionals van recordar que Marchand s’ha de sotmetre encara a un control antidopatge perquè el seu rècord sigui homologat per la Unió Ciclista Internacional (UCI).

“Estic bé”, va dir al baixar de la bicicleta, somrient i emocionat pel nombrós públic que havia acudit per acompanyar-lo. Marchand, que es defineix com “l’esportista més vell del món”, va nàixer el 26 de novembre del 1911 a Amiens (nord de França) i assegura que la seua única “poció màgica” és afegir una mica de mel a la seua ampolleta d’aigua. Menjar moltes fruites i verdures, prendre poc cafè i menys alcohol han sigut els seus hàbits.

tracking