SEGRE

MOTOR DAKAR 2017

Despres guanya l’etapa en cotxes i és el nou líder

Sainz diu adéu a la lluita per la victòria després de fer quatre voltes de campana

Cyril Despres, rodant amb el seu vehicle ahir durant l’etapa.

Cyril Despres, rodant amb el seu vehicle ahir durant l’etapa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot francès Cyril Despres (Peugeot), que va preparar aquesta edició entrenant-se en una finca de Vilanova de l’Aguda, es va imposar en la quarta etapa del Ral·li Dakar 2017, disputada ahir entre San Salvador de Jujuy i Tapiza sobre 416 quilòmetres d’especial, aconseguint a més el liderat a la general, en una nefasta jornada per a Stéphane Peterhansel, Sebastien Loeb i l’espanyol Carlos Sainz, que va perdre més de dos hores, després de caure per un terraplè i fer quatre voltes de campana. El qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota), un dels màxims candidats a la victòria final, va abandonar abans del començament de l’etapa pels “danys irreparables” que va patir el seu vehicle dimecres.

Per la seua part, el pilot d’Oliana Isidre Esteve va arribar ahir a meta al lloc 42 i va confirmar la seua progressió. Dimecres havia arribat a meta al lloc 36 i ocupava el 35 a la general. En motos, el pilot espanyol Joan Barreda (Honda) va reafirmar el seu liderat al Ral·li Dakar, després que Toby Price (KTM) es veiés obligat a abandonar. L’australià, guanyador del Dakar l’any passat, va patir una caiguda al quilòmetre 371, quan liderava l’etapa, i va haver de ser traslladat en helicòpter per les assistències mèdiques al fracturar-se el fèmur esquerre. La victòria va ser per a Matthias Walkner (KTM) i Barreda va finalitzar segon a 2:02, tot i que va ampliar el seu liderat a la general.

Van destacar el de dos favorits, el qatarià Al-Attiyah en cotxes i l’australià Price en motos

Per la seua part, la catalana Laia Sanz es va queixar del comportament d’un rival i va denunciar que va ser enganyada a l’inici de carrera quan va demanar un consell d’orientació a un pilot, de qui no va dir el nom, i aquest la va desviar de la ruta i va haver de passar dos vegades per un mateix punt.

tracking