SEGRE

MOTOR DAKAR 2017

Peterhansel, nou líder i Sainz es retira en cotxes

Al precipitar-se per un barranc dijous passat, tot i que va acabar aquella etapa

El francès Stéphane Peterhansel durant un tram de l’etapa.

El francès Stéphane Peterhansel durant un tram de l’etapa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot francès Sébastien Loeb (Peugeot) va guanyar ahir la cinquena etapa, la seua segona en aquest Dakar, amb un temps de 2:24.03 hores, seguit pel català Joan Nani Roma (Toyota), a només 44 segons, i el també gal Stéphane Peterhansel, que va assumir el liderat, a 1.31 minuts. Per la seua part, Carlos Sainz (Peugeot), campió el 2010 i tercer el 2011 i un dels màxims favorits al triomf final, ja no va prendre la sortida ahir i va abandonar la carrera després de finalitzar la quarta etapa a 2:19.31 hores del guanyador. El seu cotxe es va precipitar per un barranc, va fer diverses voltes de campana i va quedar destrossat, fins al punt que es van salvar de miracle dos espectadors.

Pel que fa al pilot d’Oliana Isidre Esteve (Mitsubishi), està progressant en cada etapa i confirma que el coixí intel·ligent que porta adaptat al vehicle respon molt bé. Ahir el lleidatà va arribar a meta al lloc 37è (a 1h22’21” del vencedor) i encapçala la categoria T1S de cotxes. “Estem contents perquè, com més difícils són les coses, més bé ens va. El cotxe està sencer, sense cops ni fallades, i això ens dóna tranquil·litat en les etapes següents”, va explicar un Isidre Esteve que va destacar la tasca del seu copilot, Txema Villalobos.

La jornada, que era de 447 km, va ser escurçada a 219 a causa de les pluges que van caure a la zona

La jornada comprenia un trajecte de 447 quilòmetres cronometrats entre les ciutats bolivianes de Tupiza i Oruro, però va ser escurçada a 219 quilòmetres per les pluges que van caure.

En motos, el vencedor va ser el britànic Sam Sunderland (KTM), que va invertir un temps de 2:21.54 hores, seguit pel francès Adrien van Beveren (Yamaha), a 7.19 minuts, i el català Joan Pedrero (Sherco) a 9.31, mentre que el castellonenc Joan Barreda (Honda) va quedar a 42.27.

tracking