EL MILLOREL PITJOR

Triomf de ràbia

L’Actel Força Lleida posa punt final a la mala ratxa de quatre derrotes guanyant a la pista del Càceres || Els de Comenge van saber mantenir la calma en un partit molt tens

MBaye captura un rebot davant de Nathanaelson.

L’Actel Força Lleida va posar ahir punt final a la ratxa de quatre derrotes consecutives guanyant en una de les pistes més complicades de la categoria, Càceres (79-84). L’equip de Comenge torna així, de forma provisional, als llocs de play-off, després d’un partit tens en el qual la grada la va agafar amb Nevels, que fins i tot va ser amenaçat camí dels vestidors després de celebrar un triple a l’últim quart dirigint-se a la banqueta local.

Sabia per endavant l’equip que el partit d’ahir consistiria en una constant de ratxes. El Càceres prendria el control i l’Actel Lleida hauria de mantenir la calma en cas que comencés a entrar tot als extremenys, un dels conjunts que més tiren de tres. De fet, un llançament exterior va obrir el partit i els locals van obrir el duel amb un 7-2, que va ser respost amb un parcial de 0-6. I després va arribar la bateria de llançaments de Parejo, Rakocevic i Corrales, que van situar el 19-15. Va respondre de nou l’equip de Comenge, que ajustant la defensa va anotar un parcial de 0-7 per situar-se al davant i passar a manar en el joc. Llàstima que un triple sobre la botzina de Rakocevic va suposar el 23-24 amb el qual va acabar un primer quart amb molt poca pressió defensiva.

Una celebració d’un triple va encendre la grada i va posar tensió als últims minuts de partit

Va sortir molt més ficat en aquesta faceta l’Actel Lleida en el segon quart, en el qual el Càceres continuava entossudit en el tir de tres. D’aquesta forma, amb el 27-33 després d’un triple de Nevels, Bohigas va parar el partit. Tot just tornar, els extremenys van respondre amb un triple de Fuller, el sisè dels locals a la primera meitat, però els lleidatans van seguir a la seua, mantenint la calma i movent molt bé la pilota, passant la pressió al Càceres. Sutina va aparèixer per situar els de taronja 7 a dalt (34-41) i amb una altra safata 8 per sobre dels extremenys (35-43). Els de Bohigas, completament bloquejats en atac i més pendents dels àrbitres que del partit, se’n van anar 10 a sota al descans després d’un típic llançament de mitja distància d’Alzamora (35-45).

Els primers cinc minuts de la segona meitat van ser una apologia del descontrol. Després del 35-47 de Papantoniou, que va haver d’anar-se’n corrent al vestidor amb molèsties gastrointestinals, el matx es va tornar boig. Pèrdues de pilota, errors en la passada i una infinitat de badades que van desesperar els dos tècnics.

El millor era que el temps corria a favor de l’Actel Lleida. Sort que va aparèixer Marc Martí per posar calma en el joc i en el marcador. El lleidatà va haver d’entrar amb la quarta personal de Demétrio i es va estrenar amb un triple que significava la màxima de 14 punts (39-53). I poc després el de Belianes va tornar a anotar de tres per posar l’Actel Lleida 15 a dalt (41-56).

Però el Càceres no estava disposat a donar el seu braç a tòrcer tan fàcilment i menys al Multiusos. De la mà de Sergio Pérez, els extremenys van tornar a posar-se en el partit amb un parcial de 8-0. Sort que Martí, en els seus millors minuts sobre la pista, va ficar el 49-58 amb el qual es va acabar el tercer quart del matx.

En l’inici de l’últim parcial va sorgir la figura de Nevels, protagonista del partit per diverses facetes. Va mantenir l’equip per sobre dels deu punts de diferència gràcies a una gran actuació sobre la pista. Però un dels seus triples, que va significar el 62-74, va encendre el partit. El nord-americà ho va celebrar davant la banqueta del Càceres i els col·legiats li van assenyalar tècnica.

Es va complicar, i de quina manera, el partit als lleidatans, ja que a més Papantoniou va ser eliminat amb la cinquena personal. Un triple de Parejo va posar el 74-78 a 1:07 del final i Comenge va haver de parar el matx. Rubín de Celis va ser pressionat fins al límit de la personal i va anotar dos lliures a falta de 40.1 segons. El Càceres va acusar els nervis i l’Actel Lleida va saber finalitzar des de la línia de tirs lliures per sumar l’onzena victòria i trencar la ratxa de quatre derrotes consecutives (79-84) per pressionar els seus rivals.