SEGRE
Aduriz i Manu García, en una acció del partit d’ahir en el derbi basc.

Aduriz i Manu García, en una acció del partit d’ahir en el derbi basc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Athletic Club i el Deportivo Alabès van firmar ahir un empat sense gols en l’intens derbi basc disputat entre els dos equips a San Mamés, un partit en el qual tant els d’Ernesto Valverde com els de Mauricio Pellegrino van acusar l’esforç dels partits de Copa. Tots dos equips van realitzar molts canvis en les seues alineacions, sis en el cas de l’Athletic i cinc en el de l’Alabès.

Tant bilbains com vitorians van tenir ocasions, però a Raúl García, a Laporte, a Aduriz, a Camarasa i a Deyverson els va faltar encert davant d’Adrián Ortolá i Gorka Iraizoz, que va substituir el lesionat Kepa Arrizabalaga a la mitja hora.

Els dos equips van tenir oportunitats per marcar, però no van estar encertats en la definició

El partit va començar sense gaire ritme, més en la línia del que buscava l’Alabès que l’Athletic. Tot i això, les primeres ocasions van ser locals. Un parell de cops de cap en el minut 8 en què Raúl García i Laporte no van estar afortunats en la rematada. Més tard, Muniain i Beñat també ho van intentar des de la frontal.

Ja amb Iraizoz sota els pals, Camarasa va desaprofitar clamorosament un mà a mà davant de la porteria navarresa al xutar al pal una rematada franca. Dos xuts llunyans sense opcions de Llorente i Laporte, aquest en un cop franc directe, van donar pas al descans.

En l’arrancada de la segona part va ser més perillós l’Alabès, amb una rematada de Camarassa a centrada de Toquero al primer pal. Una caiguda de Susaeta i una planxa a Aduriz protestades per l’Athletic van donar pas a noves ocasions, les dos protagonitzades per Ibai.

Amb Williams i San José ja sobre el terreny de joc, en una arriscada maniobra de Valverde, que es quedava sense canvis sense haver arribat a l’hora de partit, i amb Toquero i Ibai acomiadats amb afecte per La Catedral, l’Athletic va intentar assetjar l’Alabès a la seua àrea.

Però com que els vitorians responien, el xoc es va convertir en un partit d’anada i tornada en uns últims minuts plens de córners. Fins a tretze va arribar a treure l’Athletic, encara que amb Beñat poc afortunat en el servei. Tampoc va estar fi el Deportivo Alabès en els tres córners de què va disposar en aquell mateix període, de manera que el partit va finalitzar en un empat sense gols.

tracking