ATLETISME CARRERES POPULARS

Guissona obre la Lliga

Sergi Rodríguez i Rosamari Carulla van ser els vencedors de la primera prova atlètica del campionat || Aranda i Batet van vèncer en la distància curta

Els atletes participants, moments abans del tret de sortida.

redacció?

lleida

?

Sergi Rodríguez i Rosamari Carulla van ser els guanyadors de la primera prova atlètica del calendari, la Cursa del Sant Tornem-hi de Guissona, que va servir per inagurar la Lliga Ponent 2017. Marc Aranda i Georgina Batet van ser els vencedors en la distància curta d’una cita que va reunir uns dos-cents participants sota l’organització de l’ajuntament de Guissona.

A la carrera de 10 quilòmetres, Sergi Rodríguez (Massanés Instal·lacions) va ser el millor en categoria masculina, amb un temps de 33.26. Sancho Ayala (Fondistes Solsonès) va ser segon, amb 34.14, i Víctor de Santos (AE Blancafort), tercer, amb 35.29. Set segons més tard va arribar Francesc Jové (Team Blue Motors Ponts), quart amb 35,36. En categoria femenina, Rosamari Carulla (Logiesport-la Guineu), campiona de la Lliga Ponent el 2016, va tornar a aconseguir la victòria amb un crono de 38.26, gairebé sis minuts més tard que la seua perseguidora més immediata, Eva Hernández (CE Guissonenc). Hernández va ser segona amb 44.19 i Montse Magallón (The Spartanners), tercera, amb 45.25.

En la distància curta, molt igualada, el campió va ser Marc Aranda (Xafatolls), amb un temps de 17.10, acompanyat en el podi per Agustí Codina (Avinent CA Manresa), amb 17.16, i Sergi Nunes, amb 17.19 (Runners Balaguer). Només 9 segons van separar el primer del tercer classificat. En dones, la primera a arribar a la meta va ser Georgina Batet (CE Trail Tarraco), amb un temps de 22.03, seguida de Natàlia Balls (Tribanda), que va arribar només tres segons més tard, amb 22.06. Tercera va ser Laia Sisquella (Esports Truga), que va fer un temps de 23.21. D’aquesta forma, els atletes van demostrar que els excessos nadalencs ja havien quedat enrere i ho van donar tot en una carrera que pren el relleu de la Cursa de Sant Silvestre, que com és habitual va tancar la temporada anterior.

En aquesta segona edició de la Cursa Sant Tornem-hi, el centre d’operacions, la sortida i l’arribada es van ubicar a la plaça Bisbe Benlloch de Guissona.

Hi va haver avituallament líquid durant el recorregut i a la línia de meta i, a més dels premis habituals, n’hi va haver un d’especial per al club que hi tingués més corredors inscrits. Després de l’entrega de premis, es van sortejar regals entre tots els participants.