SEGRE

MOTOR RAID DAKAR

Barreda guanya i Loeb, líder en cotxes

El castellonenc ascendeix 4 llocs en motos || L’etapa va ser novament retallada i una allau va dificultar el trajecte

El pilot castellonenc, durant la jornada d’ahir.

El pilot castellonenc, durant la jornada d’ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Barreda es va imposar en la vuitena etapa del Dakar 2017, que va fer el britànic Sam Sunderland (KTM) una mica més líder en motos, mentre que el francès Sébastien Loeb (Peugeot) li va prendre el lideratge de cotxes al seu compatriota Stéphane Peterhansel (Peugeot), que va perdre més de tres minuts i mig.

Barreda es va imposar amb un temps de 4:28:21 hores, seguit per Matthias Walkner (KTM) a 3:51 minuts, Sunderland a 3:54, mentre que el portuguès Paulo Gonçalves (Honda) va entrar a 7:06 i el xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna), segon de la general, va arribar amb 7:07 minuts de retard. Gerard Farré va finalitzar desè, a 9:42, i Laia Sanz dinovena a gairebé 19 minuts.

Així, Sunderland continua com a líder, ara a 20:58 minuts de renda sobre Quintanilla, 34:14 respecte a Walkner i 50:10 sobre De Soultrait, mentre que Barreda ascendeix quatre posicions per situar-se novè, a 1 hora i 10 minuts.

La jornada, que va unir la ciutat boliviana d’Uyuni amb l’argentina de Salta, va ser escurçada pel desbordament d’un riu. El trajecte cronometrat de 492 quilòmetres va ser reduït uns 72 quilòmetres i separat en dos parts. Tanmateix, una allau a la província de Jujuy va complicar encara més el trajecte, sobretot als cotxes, que van tardar molt més a cobrir el recorregut. Loeb, nou vegades campió del món de ral·lis, va sumar el tercer triomf parcial i va avantatjar en 3:35 Peterhansel i en 5:13 el sud-africà Cyril Despres (Peugeot) i ara mana a la general amb 1:38 minuts de renda. Nani Roma (Toyota) va perdre gairebé 15 minuts en l’últim punt cronometrat i va entrar setè, i per la seua banda Isidre Esteve (Mitsubishi), que en l’etapa anterior va perdre una hora al quedar-se atrapat en el fang, encara no havia arribat al tancament d’aquesta edició.

tracking