SEGRE

ATLETISME MARXA.CAT

El circuit de marxes creix i espera 9.000 participants

Passa de 6 a 8 proves per les comarques del Segrià, les Garrigues, Noguera i Pla

El circuit Marxa.cat es va presentar ahir a la Diputació amb els organitzadors.

El circuit Marxa.cat es va presentar ahir a la Diputació amb els organitzadors.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Circuit de Marxes Populars Saludables Marxa.cat, impulsat per l’Associació Atlètica Km0 Ponent, s’amplia aquest any en la tercera edició i passa de sis a vuit proves, que discorreran per les comarques del Segrià, Noguera, les Garrigues i Pla d’Urgell. L’any passat hi van prendre part més de 7.000 persones, una xifra que amb l’ampliació del calendari s’espera que superi els 9.000 inscrits el 2017, segons van explicar ahir membres de l’organització a l’acte de presentació del projecte, que coincidia amb la celebració dels deu anys de la creació del club lleidatà. Del total que hi van participar el 2016, d’edats compreses entre els 5 i els 85 anys, el 60 per cent van ser dones.

Jordi Carol, director de Marxa.cat i principal impulsor d’un circuit que va nàixer el 2015, va destacar que l’objectiu “és combinar la pràctica esportiva amb la vida saludable” programant circuits de diferents distàncies però assequibles i oferint avituallaments sense sucres i pensats també per a celíacs i vegetarians.

Carol no descarta ampliar el circuit de cara a l’any que ve, però va incidir que tots els organitzadors han de complir uns requisits. “Fem una auditoria de cada prova i l’analitzem perquè tot s’organitzi d’acord amb el conveni que tots firmem.”

En aquesta tercera edició del circuit s’han incorporat dos proves noves: la Marxa de la Boira, que serà l’encarregada d’obrir la temporada aquest diumenge a Mollerussa, esdeveniment que ja ha assolit els 700 inscrits (més informació a la pàgina 15), i la Marxa Mascançà, fixada per al dia 14 de maig a Linyola.

Aquest calendari es completa amb la Marxa de les Cabanes, als Omellons el 19 de març; la Marxa Senderista del Baix Segre, a la Granja d’Escarp el 26 del mateix mes; la Marxa Popular del Segrià, a Lleida el 2 d’abril i la més multitudinària amb més de 3.300 participants; la Marxa del Baix Sió, a Montgai el 30 d’abril; la Marxa Solidària del Pla de Ponent, que es disputarà el 8 d’abril a Lleida, Alpicat, Raimat i Almacelles; i la Marxa del Baix Set, a Montoliu de Lleida i Sudanell, encarregada de tancar el certamen el 22 d’octubre.

tracking